3/12
Inteligentním řešením jsou bezdrátové vypínače

Inteligentním řešením jsou bezdrátové vypínače

3. prosince 2014 v 19.45 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domácí spotřebiče , Domy , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Předsíň , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Jsou inteligentním a bezpečným řešení pro dům a byt. Představují jednoduchou volbu obzvláště při rekonstrukci interiéru.

Každý občas při stěhování či přemisťování nábytku postrádal vypínač tam, kde by jej potřeboval. Najednou se vypínač ocitl někde za skříněmi. Anebo jste zcela radikálně změnili styl i design interiéru, a vypínače se ve své původní podobě do interiéru vůbec, nehodí. Řešení je prosté – pořiďte si bezdrátové vypínače!

Bezdrátové vypínače můžete umístit skutečně kamkoliv a na jakýkoliv povrch.Bezdrátové vypínače můžete umístit skutečně kamkoliv a na jakýkoliv povrch.

Když se řekne bezdrátový vypínač…

Slovem bezdrátový je zcela řečena podstata těchto chytrých věciček. Fungují na bázi vysílání a příjmu radiofrekvenčního signálu. Ten přijímají vypínače od tzv. aktorů. Vypínač vyšle signál, aktor jej zachytí a provede sepnutí kontaktu. Nutná však je mezi aktory a vypínači kompatibilita, tedy párování. Jinak by to nefungovalo. Zařízení k bezdrátovému ovládání je určeno pro spotřebiče a domácí vybavení s příkonem od 25 do 300 W.

K mání jsou jednotlivé vypínače se samostatnými aktory.K mání jsou jednotlivé vypínače se samostatnými aktory.

Flexibilita

Vypínače jsou bezdrátové, jako zdroj je jim vlastní baterie s životností až 10 let. Bezdrátový vypínač lze díky absenci drátů a kabelových rozvodů umístit de facto kamkoliv – v jakékoli výšce a na jakémkoli povrchu od cihly, přes dřevo, sklo nebo umělou hmotu. Současný trh nabízí tyto chytré domácí pomocníky v mnoha stylech a designech, a tak si vyberete skutečně každý.

Nebo můžete pořídit celý bezdrátový systém, v němž ušetříte několik aktorů.Nebo můžete pořídit celý bezdrátový systém, v němž ušetříte několik aktorů.

Bezdrátové vypínače se honosí velikou flexibilitou

  • mohou být využity jako samostatné nebo propojené zásuvky a vypínače
  • nebo jako regulátor a vypínač celého osvětlení v interiéru
  • coby časový či dotykový spínač
  • k přímému ovládání domácích elektrospotřebičů (kávovaru, pressa, mikrovlnné trouby, atp.)
  • ovládání rolet, žaluzií markýz.

Bezdrátové vypínače bývají součástí celých bezdrátových systémů s širokým spektrem využití. Lze jimi ovládat více spotřebičů najednou a tak ušetřit několik aktorů a vypínačů. Tyto bezdrátové systémy je možno rozšiřovat a doplňovat o další vypínače.

Úvodní obrázek: KarlLuisMontar­c/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS