16/7
Jak si oživit domov?

Jak si oživit domov?

16. července 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil

Sponzorované odkazy:

Díváte se po svém bytě. Máte váš vysněný nábytek, barvy, vše je na svém místě, ale… Něco tomu chybí. Chce to jen pár maličkostí, abyste byli opravdu spokojení a cítili se jako doma. To není problém, stačí si jen vybrat.

Co s nudnou zdí?

Zde máte možností několik. Pokud je ve vás kus umělce, můžete si troufnout na vlastní výtvor. Popadněte štětec a paletu a tvořte. Nemusí se jednat o nic velkého a složitého. Někdy opravdu stačí jen pár cákanců, čar či obrazec. V tomto případě máte zaručeno, že to bude určitě originál.

samolepka na zeď; zdroj: samolepkynazed.czsamolepka na zeď; zdroj: samolepkynazed.cz

Zda-li si nejste jisti svým malířským talentem, kupte si nálepky na stěnu. Existuje spousta vzorů, dokonce si můžete nechat udělat svůj. Nejsou drahé a vypadají dobře. Tak proč ne?

A co říkáte na plakáty? Pochopitelně ne ty z časopisů. Na internetu i v obchodech můžete sehnat plakáty s tolika motivy, že se to snad ani nedá spočítat. Filmové plakáty, krajinky, časté cestovatelské cíle… Mít krásný plakát Eiffelovy věže třeba v obýváku nemusí vypadat zle. Dojem na návštěvy můžete udělat 3D plakátem.

3D plakát; zdroj: 3dplakaty.cz3D plakát; zdroj: 3dplakaty.cz

A samozřejmě nesmíme zapomenout na tapety. Ale opět se nejedná o klasické papírové tapety. Ty moderní dokáží třeba pohlcovat cigaretový kouř a nemusí být nutně jen z papíru. Trendem jsou tapety z vliesu. Jsou voděodolné a tím pádem se dají i omývat, takže jsou ideální třeba do dětského pokoje. Jen cena je trochu vyšší.

Co do kuchyně?

Do kuchyně se určitě hodí misky, košíky a vázičky. Vybírat můžete z různých velikostí, tvarů, barev i designů. Všechny tyto maličkosti můžou zůstat prázdné a plnit jen ozdobný charakter, ale můžete je i používat k jejich původnímu účelu. Do misky dejte třeba ovoce nebo zeleninu, do váz živé květiny, ale ani suché nemusí vypadat špatně a vydrží déle.

designová mísa s ovocem; zdroj: vseprokuchyne.czdesignová mísa s ovocem; zdroj: vseprokuchyne.cz

A co dál?

Další oživovací prvky se hodí asi do každé místnosti. Můžeme mezi ně zahrnout fotorámečky, obrazy nebo květináče. Ano, ani květináče nemusí být hnědé, jaké často vídáme. Kupte si květináč takové barvy, aby se hodil do vašeho interiéru nebo s nějakým zajímavým motivem. I svíčkami můžete ozdobit vás domov a zpříjemnit atmosféru. Ať jsou úzké, tlusté, barevné či vonné, vždy se pro ně místo najde. Polštářky, hodiny, stojany na víno, zrcadla, záclony, závěsy… Už víte, co bude to pravé pro vás?

různé polštářky; zdroj: designovepolstare.czrůzné polštářky; zdroj: designovepolstare.cz

Úvodní fotka: slevovyprodej.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS