27/5
Vykouzlete si ze své kuchyně místo snů

Vykouzlete si ze své kuchyně místo snů

27. května 2014 v 17.30 , Kuchyně , Svítidla

Možná jste to právě vy, co v této době koketujete s myšlenkou, že by váš domov potřeboval nějakou zaslouženou změnu. Nový nábytek, plastová okna, rekonstrukce koupelny, změna postele v ložnici nebo snad proměna vaší staré kuchyně v novou? Nechte se inspirovat.

Nový kabát

Do tzv. nového kabátu můžete obléct kuchyň kdykoliv. Jedná se o místnost, kde se rodina pravidelně schází, večeří, obědvá a kde hostíte vaše blízké. Nepsané srdce domova je vaší vizitkou. Nejedná se pouze o místo pro setkávání rodiny, ale také o místo, kde se vaří, připravují dobré pokrmy a vychutnává se zde např. i lahodné víno.

Dispoziční řešení

V dnešní moderní době jednoznačně převládají ostrůvkové kuchyně, které mohou sloužit jak ostrůvky varné nebo přípravné, tak jako pracovní deska či příležitostný prostor ke stolování. Pracovní plochy ostrůvků bývají z praktického hlediska především z výrazně odolného materiálu, jídelní ostrůvky mívají pak podobu desky z masivního dřeva. U luxusně provedených ostrůvků nechybí ani datové a silové zásuvky. Záleží jen na vás, jaký typ a styl si vyberete.

Detail v kuchyni

Co se týče pracovní desky, barevně se nejčastěji sjednocují s barvou čelních ploch skříněk. Stále více v moderní kuchyni ubývá nerezu a naopak přibývají nové materiály, které vzhledem připomínají přírodní kámen. Výhodou je, že se dají snadno čistit.
Z široké nabídky kuchyní si může vybrat opravdu každý.
Mezi nápadný detail v kuchyni patří i různé doplňky jako závěsy, záclony, obrazy nebo také osvětlení. Led osvětlení kuchyňské linky není nic nového. Ušetřete energii a vaši peněženku.

Jídelní židle

Pokud se chystáte kromě jídelního nábytku zařizovat i kuchyni nebo kupovat snad nové kusy nábytku, začněte výběrem židlí. Levné jídelní židle najdete TADY.
Důležitým kritériem u výběru jídelních židlí je i pohodlí. Chvíle strávené u stolu a u jídla bývají pro většinu lidí těmi nejpříjemnějšími. Jistě mi dáte za pravdu, že by byla velká škoda, prosedět je na židli, která není pohodlná. Nevybírejte židle podle vzhledu, ale podle pohodlí. Co vám mohu doporučit, je prohnutá opěrka zad, která bude příjemnější jak rovná nebo židle, které mají v sedáku zabudované lamely.

Finanční situace

Klíčovou roli při výběru kuchyně, nábytku, židlí apod., hraje i to, kolik peněz si můžeme do rekonstrukce a nákupu investovat. Nezapomínejte, že na kvalitě se nemá cenu šetřit a je doslova zbytečné utrácet za něco, co již nikdy nevyužijeme. Podívejte se na zajímavé inzeráty, třeba objevíte něco praktického, pohodlného za super cenu.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS