26/5
Koupelna snů aneb rekonstrukce koupelny dle vašich představ

Koupelna snů aneb rekonstrukce koupelny dle vašich představ

26. května 2014 v 17.30 , Koupelny

Jste spokojeni s vaší dosavadní koupelnou? Toužíte po koupelně snů? Existuje mnoho způsobů, jak si udělat pěknou koupelnu.

Velikost koupelny

Kdo říká, že na velikosti koupelny nezáleží, není tomu tak. Měla by mít takový rozměr, abychom se zde mohli pohodlně pohybovat, vykoupat a také příjemně relaxovat a umýt. Velká místnost se příliš nedoporučuje, upřednostňuje se zejména jednoduchost, funkčnost a praktičnost.
Rekonstrukce koupelny není náročná. Pokud si i tak nevíte rady, obraťte se na BAZYSTAV.

Barva koupelny

Než se pustíme do předělání koupelny, ujistěte se, že je tato místnost kompletně čistá a vyklizená. Jako první přichází na řadu malování nebo současně moderní tapetování zdí. Samozřejmě můžete využít i kombinaci obojího. Dokonale vypadají zelenkavé odstíny, jemné pastelové barvy a modré barvy, které nejlépe ladí s elementem vody. Pokud se stále nemůžete rozhodnout, jakou barvu zvolit, vycházejte z přírody. In jsou odstíny béžové, hnědé, šedé a modrozelené.

autor: Julirosautor: Juliros

Doplňky

Pokud koupelnu předěláváte pouze vybavením a doplňky, volte takové, aby ladily s tapetou nebo barvou zdí. Snažte se koupelnu nepřecpávat různými doplňky a „serepetičkami“. Volte raději takové jednoduché doplňky, např. zamotejte ručníky do ruliček a vložte je do proutěného koše. Vyhněte se látkovým kobercům, pořiďte si raději takové, které mají gumovou podložku. V koupelně by také neměl chybět koš na špinavé prádlo a menší odpadkový koš. Nezapomínejte na zelené rostliny, které dodají vaší koupelně celkový příjemný pocit.

autor: Keithmenormautor: Keithmenorm

Ručníky v koupelně

Dokonale vypadají sladěné doplňky s barvou koupelny. Jen si představte, jak perfektní bude vaše koupelna, pokud si pořídíte do zelené koupelny odstíny zelených a žlutých ručníků. Jestliže nemáte prostor na sušení ručníků, pořiďte si rychleschnoucí osušky, které si zajisté zamilujete.

Relaxace

Když vám velikost koupelny dovolí, pořiďte si prostornou vanu, nejlépe takovou, která má masážní trysek není místo pro vanu, zaměřte se pečlivě na výběr sprchového koutu. Zvyšuje se popularita otevíraných dveří, což snižuje nároky na údržbu.
Co se týká oblasti nábytku a úložného prostoru, nedá se zapomenout na obrovskou variabilitu skříněk a koupelnových sestav. Doporučuji vám vybírat takové prostory, které mají automatické dovírání neboli tlumený dojezd, osvětlení, skryté zásuvky s elektřinou nebo mají mechanické dotykové otvírání. Multifunkční koupelnový nábytek je vyráběn z nejrůznějšího materiálu, záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

autor: Florent Pécassouautor: Florent Pécassou

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS