23/5
Robotický vysavač versus klasika

Robotický vysavač versus klasika

23. května 2014 v 00.00 , Byty , Domácí spotřebiče , Domy , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Asi každá domácnost potřebuje pro údržbu čistoty ve svém bydlení vysavač – jakýkoliv. A dnes je jich na trhu tak velké množství, že je velmi těžké si dobře a správně vybrat ten nevhodnější právě pro vaši domácnost. A čemu dáte přednost vy – robotickému nebo klasice?

Hrají dnes robotické vysavače prim?

To je složitá i těžká otázka. Samozřejmě vývoj technologií nezastavíme, ty jdou stále kupředu. A tak světlo světa uzřelo a ještě uzří mnoho převratných vynálezů. Stejně tomu bylo a je i v případě všech robotických vysavačů. Jistě, jsou velikou pomocí v domácnostech zaneprázdněných osob, obzvláště pro zaměstnané ženy a všechny ostatní, kteří nemají úklid příliš v oblibě.

Robovysavač se položí na podlahu, zapnou a nechají pracovat. Jen se musí pravidelně dobíjet – pomocí kabelové přípojky nebo na speciální základně. K mání jsou dnes i nepříliš finančně náročné typy těchto pomocníků. Ty dražší však umí mnohem více, než jen uklízet. Lze je také naprogramovat na určitý čas, a tak může rodina přijít domů a podlaha s koberci je čistá.

Ne vše robovysavače zvládnou, to je sen mnohých žen, EirikNewt/Flickr.comNe vše robovysavače zvládnou, to je sen mnohých žen, EirikNewt/Flickr.com

Jejich prim má svá ale…

Ne vše tito chytří pomocníci zvládnou a dle mnohých testů, jež již proběhly to vypadá, že klasické vysavače zcela nikdy nenahradí. Robotický vysavač je sice super pomocníkem všude tam, kde doma mají zvířecí chlupaté mazlíčky, protože vyeliminuje jejich chlupy na plovoučkách, parketách a dlažbě. Ale s kobercem mají někteří z nich problém. Neumí z něj dostatečně vysát prach. Na to stačí jen ty, co mají rotační kartáče.

Klasický vysavač robotické nepředčí, MartinAbegglen/Flickr.comKlasický vysavač robotické nepředčí, MartinAbegglen/Flickr.com

Zcela klasiku nenahradí

Dalším negativem jsou předměty stojící nebo ležící na zemi. A tak jsou robovysavače efektivní především v moderních domácnostech s minimem takto umístěných předmětů (a hlavně kabelů a šňůr). Všechny zmíněné věci je nutno z podlahy odstranit, kabely zvednout.

Takže z toho nám vychází, že zcela klasické vysavače ty robotické nikdy nenahradí. Navíc veškeré robovysavače mají nižší sací výkon než všechny standardní typy. Nezatracujme však ani jednu variantu, každá má něco do sebe. Robovysavače zvládnou brilantně běžný úklid a domácnost se obejde zcela bez zametání. A ty klasické úklid doladí do detailu.

Úvodní obrázek: Eduardo/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS