30/4
Relax po práci je nutný

Relax po práci je nutný

30. dubna 2014 v 02.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Koupelny , Křesla a sedací soupravy , Ložnice , Nábytek , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Nejen prací je člověk živ, praví jedno pořekadlo. Abychom svoji práci mohli dobře a dlouhodobě vykonávat, musíme mít k tomu dostatek sil. Proto relaxace a odpočinek patří k nezbytným součástem lidské každodennosti.

Velmi příjemný a pohodový relax si lze dopřát na relaxačním lehátku, které vkusně doplní vybavení interiéru. Patří k užitečnému, leč u nás stále málo využívanému kousku nábytku. Často bývá považováno za zbytečnost. Jenže to by zbytečností byly i další věcičky v našem domově (vázy, dózy, poličky, textilie). Všechny tyto kousky mají ryze ozdobný charakter, přičemž relaxační lehátko se je nejen dekorativním, ale i zcela funkčním kouskem bydlení. Není nad odpočinek na relaxačním lehátku. Je to výborné nejen k uvolnění těla, ale i pro zlepšení psychického rozpoložení a nálady.

Jaké relaxační lehátko pořídit?

Ideálně s přihlédnutím k zařízení interiéru, do nějž si přejeme lehátko pořídit. Od stylu prostředí se odvíjí výběr typu a provedení relaxačního lehátka. Proto je dobré důkladně koupi zvážit.

Relaxační lehátko dřevěné s polstrem. Amy Wats/Flickr.comRelaxační lehátko dřevěné s polstrem. Amy Wats/Flickr.com

Můžeme vybírat relaxační lehátka:

  • Kovová – působí velmi vzdušně, přičemž nepostrádají pevnost. Jejich kovová konstrukce s textilií v nejrůznějších barevných provedeních, se dobře vyjímá v moderním interiéru.
  • Bambusová a ratanová – dodávají interiéru punc přírody. Mají jednoduchý a často nadčasový design, který se dobře pojí s téměř jakýmkoli interiérem.
  • Proutěná – proutí je materiál patřící ke stálicím vybavení interiéru. Lehátka z něj jsou velmi oblíbená a žádaná.
  • Kožená – evokují stabilitu a pevnost, kvalitu a trvanlivost. Nábytek s designem v kůži patří k nadčasovým způsobům vybavení interiéru.
  • Textilní a režná – zapadají skvěle do country a venkovského stylu bydlení.
  • Dřevěná – jsou stále vyhledávanějšími nejen na Outdoor, ale i jako doplněk interiéru. V kurzu jsou vzácné a neobvyklé dřeviny (santal, akácie).
  • Umělohmotná – v zajímavém designu mohou velmi efektně doplnit retro nebo i moderní interiér
  • Pěnová relaxační lehátka – lehká a jednoduchá alternativa, která patří k novinkám sezóny. Lehátko je vyříznuto z kvádru pěny s objemovou hmotností 25 Kg/m³, která se nedeformuje. Potaženo je textiliemi v různých barvách.
Starobylá relaxační pohovka, FaintingC./Flickr.comStarobylá relaxační pohovka, FaintingC./Flickr.comProutěné relaxační lehátko, Vicki/Flickr.comProutěné relaxační lehátko, Vicki/Flickr.com

Úvodní obrázek: aliex/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS