23/4
Infrasauna v domě či bytě?

Infrasauna v domě či bytě?

23. dubna 2014 v 21.15 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Koupelny , Ložnice , Nábytek , Obývací pokoje , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Boomem saunování není v dnešní době klasická suchá nebo parní sauna, hitem současnosti je infrasauna. Tahle na pohled obyčejná dřevěná krabice s dveřmi, umí hodně. Má v sobě „kouzelné“ paprsky, které válcují mnohé nešvary. A můžete si ji pořídit i domů!

Infrasauna je, když…

Říká se jí nejen infrasauna, ale také infrakabina. Má tvar dřevěné kabiny menších či větších rozměrů, v mnoha různých (mnohdy neotřelých) designech a provedeních. V kabině jsou instalovány panely s keramickými infrazářiči a saunování probíhá právě díky infrazáření z nich.

Jak to funguje?

Dlouhovlnné infrazáření dokáže proniknout hluboko do svalové tkáně – do více než 4 cm. Svaly jsou zářením prohřívány, a tak se dobře uvolní. K intenzivnímu pocení dochází již při teplotách okolo 50 °C. Proto není lidský organismus příliš zatěžován vysokými teplotami. Infrazářiči vydávané teplo se vstřebává především (z 80 %) do těla a v kabině je vzduch o teplotě mezi 20 až 50 °C. Standardně se v infrasauně využívá teplotní rozpětí od 50 °C do 70 °C, je tedy vhodná k využití i několikrát týdně.

Nač se hodí a v čem pomáhá?

Každá infrasauna tělo velmi dobře prohřeje a prokrví, což samo o sobě napomáhá uvolnění svalů. Pobyt v kabině se doporučuje před pohybovou aktivitou, nebo před pobytem v chladném prostředí. Mimoto infrasauna zmírňuje bolesti, zlepšuje prokrvení a pružnost kůže, odstraňuje odumřelé kožní buňky. Proto je vhodná při léčbě akné i ekzémů. Také napomáhá hojení popálenin a ran, nebo odbourává celulitidu. A to není vše. Díky spalování kalorií podporuje úbytek hmotnosti.

Saunování doma

Dnes již nemusíte kvůli využití infrasauny mířit nikam jinam než domů. Lze si ji pořídit do svého domova – nejen do domu, ale i do bytu. Infrasauny jsou k mání ve velikosti pro jednu osobu až celou skupinu. Lze je lehce umístit, smontovat a díky různému designu i sladit s ostatním zařízením. Postavit lze kabinu kamkoli – do chodby, suterénu, koupelny i jakékoli jiné místnosti. Může být netradičním domácím vybavením a výborným pomocníkem pro zdraví.

Infrasauna vás prohřeje, Michelle Greogory/Flickr.comInfrasauna vás prohřeje, Michelle Greogory/Flickr.com

Zdroj úvodní fotografie: Will2sweat/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS