19/5
Kreativní šatník

Kreativní šatník

19. května 2014 v 21.30 , Byty , Design , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Systém odkládání šatstva se od domácnosti k domácnosti liší. Někdy Vás nutí prostor ohlodat velkolepost až na kost a využít každé místo produktivně. Jindy se ve Vás probudí inspirace a chcete mít věci poskládané jinak než všichni ostatní. V tom případě přichází tipy na změnu šatníku ze skříně, plné zimních a letních věcí, na něco netradičního.

Využijte prostor

Ty nejčastěji používané věci je dobré mít nejen na očích, ale takříkajíc vždy po ruce. Pouvažujte proto, kde v bytě jsou místa, která si přímo žádají o využití. Na improvizovaný, ale vysoce efektivní šatník se mohou proměnit odkládací prostory u schodů, či stoličky, tvářící se jako věšáky. Dobře poslouží i celé řady oblečení vytvářející jakousi přirozenou stěnu. Přitom nic nemusí působit neuklizeně, když máte smysl pro barevnou logiku. Se špetkou estetiky je všechno naaranžované více než vkusně.

Překvapení

Kouzelná skříň provrtaná meči, připomínající kouzelnickou pomůcku, může být klidně šatník s vícero tyčemi na zavěšení kostýmů a kabátů. Kouzelní je i recyklovat věci. Vdechnout jim nový život v podobě stěny z magnetofonových pásek, nebo ztvárnění „němého sluhy“ z poškozené stoličky. Na co kupovat stojící věšáky do bytu, když můžete atraktivně využít věci, které by jinak skončily v kontejneru.

Šatník, zdroj: MagnusD/flickr.comŠatník, zdroj: MagnusD/flickr.com

**Prostor pro život

Spojit krásné s užitečným, i tak by se dalo nazvat spojení funkcí jednoho šatníku. Místnost, skříň, či předěl v sobě skrývá prostor, který může být zároveň i zdrojem úplně jiných činností, jako je například odkládání oblečení. Může být přechodem do jiného pokoje, zavírací pracovnou, nad kterou visí vždy aktuální pracovní potřeby. Prostor se sice nedá nafouknout, ale při efektivní práci s ním, jakoby se zdvojnásobil.

Šatník, zdroj: mazzaliarmadi.it/flickr.comŠatník, zdroj: mazzaliarmadi.it/flickr.com

Pro náročné

V poslední době se začaly uplatňovat i samostatné pokoje, sloužící jako jeden velký šatník. Ani to není problematické ve světě, kde Vám za týden namontují exkluzívní vestavěné skříně a najednou máte z jednoho pokoje dva, přičemž část z něj bude patřit oblečení. Šatníková stěna se dá využít jako plnohodnotná příčka na zavěšení televize nebo obrazu. Podobná řešení jsou stále oblíbenější, když nemusíte mít věci a skříně po celém bytě, ale všechno vyřeší menší místnost i se zrcadlem přímo za zády.

Úvodní obrázek zdroj: mazzaliarmadi­.it/flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS