26/3
Grilování doma či na zahradě snadno, rychle a levně

Grilování doma či na zahradě snadno, rychle a levně

26. března 2014 v 00.00 , Byty , Domy

Jaro je tu a spolu s ním opět možnost posezení a lenošení na zahradě, která byla po celou dlouhou zimu naprosté tabu. První jarní dny můžete poznat díky teplejším slunečním paprskům, pučícím Sněženkám a Petrklíčům a také si snadno povšimnete vůně masa a koření, které se line z nejedné zahrady. V posledních desetiletích je totiž synonymem jara také grilování, které si na svých zahradách můžete užívat do sytosti každičký volný den.

Pokud vás již nebaví trempské opékání špekáčků na otevřeném ohni a chcete i na svém pozemku pořádat velkolepé rodinné barbeque party, musíte si v první řadě pořídit opravdu kvalitní gril, se kterým je příprava masa, ryb, zeleniny a dalších pochutin, hračkou.

Pořiďte si kvalitní gril, autor: neowayPořiďte si kvalitní gril, autor: neoway

Maso jako z prvotřídní restaurace

Grilování se stalo velmi oblíbenou zábavou mnoha rodin a přátel, neboť jídlo lidi odjakživa spojuje a pokud si k tomu domyslíte ještě krásnou přírodu a příjemné počasí, neexistuje idealističtější nedělní odpoledne. Ovšem aby veškeré pokrmy, které připravíte, byly famózní a nestaly se fiaskem, musíte si nejprve posvítit na kvalitní zahradní grily, které většinu práce odvedou za vás a vy ani nemusíte být bůh ví jaký kuchař.

Grilujte v pohodlí domova, autor: katerhaGrilujte v pohodlí domova, autor: katerha

Grilování snadno a rychle

Chcete si pořídit variantu, která vám výrazně ušetří čas i peníze? Pak rozhodně volte plynový gril, jež je jedničkou na trhu. Tento typ je okamžitým zdrojem tepla, takže nemusíte čekat desítky minut, než se gril rozpálí na požadovanou teplotu. Na prostorném roštu můžete zároveň grilovat maso všeho druhu, ryby, mořské plody, ale také zeleninu, brambory nebo dokonce ovoce. Díky praktickému víku se pokrmy rychle ugrilují a zůstanou šťavnaté a neskutečně chutné. Co se údržby týče, je plynový gril nejvhodnější, neboť jej stačí pouze vypálit. Na stěrky, hadříky a saponáty tak můžete rovnou zapomenout.

Pokud nevlastníte zahradu

Bohužel ne každý se může pochlubit zahradou, ovšem pokud chcete grilovat a vlastníte pouze malý balkonek, nezoufejte, i vy si můžete připravit chutné pokrmy přímo z grilu. Ideální variantou je v tomto případě elektrický gril, který snadno, rychle a velmi chutně připraví stejné pochutiny, jako gril plynový a vy přitom prakticky nemusíte opustit domácnost. Za vynikajícím steakem se již nemusíte vydávat do drahých restaurací, dnes vám postačí suroviny z vlastních zdrojů a praktický elektrický gril.

Griování nikdy nebylo snazší, autor: stevendepoloGriování nikdy nebylo snazší, autor: stevendepolo

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS