21/2
10 vylepšení pro malou koupelnu

10 vylepšení pro malou koupelnu

21. února 2014 v 00.00 , Byty , Design , Koupelny

Sponzorované odkazy:

Těžko byste v panelákových bytech hledali menší místnost, než je koupelna. Proto většina obyvatelů sídlišť musí zapomenout na sny o vířivce, bidetu, luxusní velké vaně a sprchovém koutu a při přestavbě počítá doslova s každým centimetrem. Luxus prostoru není k dispozici, ale i to Vám nemůže zabránit v užívání krásy a příjemného vzhledu.

Není to jen optický klam, ale opravdu je rozdíl v tom, zda si WC a umyvadlo postavíte jako samostatné jednotky, nebo je zafixujete do stěny. Získáte tak prostor, jenž se při vystupování z vany zaručeně hodí. Navíc při tomto řešení vypadá všechno skladněji a není vidět, že byste se uskromňovali.

Nejenže je bílá barva čistoty, ale i světla. Samozřejmě umí kouzlit s optikou. Bílá barva rozšiřuje prostor. Stačí si do koupelny, pokud je to jen trochu možní, pustit dostatek světla v kombinaci s bílou a pocit stísněnosti je pryč. Dopřejte si proto bílou barvu.

Velké zrcadlo, zdroj: rogue-designs.comVelké zrcadlo, zdroj: rogue-designs.com

Velké zrcadlo

Velké zrcadlo dokáže prodloužit koupelnu a také se nebojte jemně zariskovat a spojte účelové zařízení dohromady. Mezi umyvadlem a van málokdy potřebujete prostor. Jeho stlačením si můžete dovolit i luxus, který využijete na kochání se před zrcadlem.

Přehledné stěny

Jestli zbožňujete soukromí a nechcete být při sprchování vidět, zamkněte za sebou dveře, ale zapomeňte na nepřehledné stěny a příčky. Stačí přehledné sklo a najednou je všechno jiné. Větší a světlejší. Navíc materiál s technologií samočištění oceníte dvojnásobně.

Rozdělte si prostor

Hodně pomáhá i barevné rozčlenění koupelny. I když je to jen pár metrů čtverečných, rozdíl pocítíte okamžitě. Nechejte štíhlý sprchový kout tmavší než zbytek místnosti. Designéři tvrdí, že i lidé s malými rozměry se nemusí bát experimentů a mají pravdu.

Zavěšení věcí uvolní prostor, zdroj? butkajinfo.comZavěšení věcí uvolní prostor, zdroj? butkajinfo.com

A co věšáky?

Čím méně skřínek, tím znásobíte prostor a při zapojení invence a tvořivosti zjistíte, jak neuvěřitelná spousta věcí nemusí ležet na polici, ale mohou viset na stěně. Koupelna působí nejlépe, když nevypadá sterilní, ale je opravdu příjemná a domácí. Využijte prázdné prostory a ušetříte nejednu skřínku.

Black and White

Podle designérů je to kombinace dokonalosti. S možností udělat si koupelnu v podkroví neváhejte. Střešní okno je to pravé, co i z menšího prostoru za pomoci zmíněné kombinace vystačí na atmosféru pohody bez ohledu na to, zda si budete moct ve vaně natáhnout nohy.

Modrá barva

Barva vody a podle diktátu architektury nejen chladná, ale především zjemňující. Zjemňuje celkový pohled na místnost a stěny oděné do modré barvy v ní nevypadají tak radikálně tvrdě. Zkuste ji ve vlastní koupelně, může Vás příjemně překvapit.

Koupelna v modré barvě, zdroj: mrbill.comKoupelna v modré barvě, zdroj: mrbill.com

Výklenky

Nebojte se výklenků. Klidně poličky a skřínky ušetřete. Vyhrajte si v koupelně s výklenky ve stěně. Praktické a nesmírně efektní řešení je, když do otvorů nainstalujete i malé osvětlení.

Pozor na kachličky

Rozhodně byste neměli mít kachličky až po strop. Stačí jen do roviny, abyste s prvním sprchování nesmyli i omítku. Nechejte stěnu rozdělenou horizontálně minimálně na dvě poschodí. Kachličky až po strop tvoří image malého úzkého komínu, ve kterém může čekat klaustrofobie.

Kachličky by neměly být až ke stropu, zdroj: lavenderstreak.comKachličky by neměly být až ke stropu, zdroj: lavenderstreak.com
Koupelna se střešním oknem, zdroj: andrechinn.comKoupelna se střešním oknem, zdroj: andrechinn.com

Úvodní obrázek Juhansonin.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS