4/2
LED osvětlení interiéru a exteriéru

LED osvětlení interiéru a exteriéru

4. února 2014 v 20.30 , Design , Svítidla

LED osvětlení má proti ostatním způsobům osvětlení celou řadu výhod. S LED světlem budete šetrní k životnímu prostředí, budete mít zaručeně nižší náklady na svícení, vyhnete se UV záření, nebudou bzučet ani blikat a tou nejúžasnější výhodou je jejich dlouhá životnost.

Světelná pohoda

Nepostradatelná je ve všech interiérech a domácnostech tzv. světelná pohoda. Možná si říkáte, že to není pravda, že ji ani nevnímáte, ale opak je pravdou. Vaše oči reagují na okolní světlo a špatně zvoleným světlem si můžete velice uškodit. K tomu, abyste si v interiéru navodili to nejlepší, nejoptimálnější a nejpohodlnější světlo, budete potřebovat právě LED světla. LED světla nevyzařují nepříjemné a agresivní světlo a vaše oči budou spokojené. Uvidíte, jak lehce a snadno si na tento typ světla rychle zvyknete.

Elegantní doplněk

Kromě toho že LED osvětlení šetří životní prostředí, vaše oči a samozřejmě i finance, pořízením LED osvětlení získáte také elegantní a designový doplněk do vašeho interiéru.
Tento typ osvětlení je vhodný do každého prostoru a místnosti. Pořídit si ho můžete nejen do domácnosti, ale také do kanceláře apod.
Dokonale vypadají nad počítačovým stolem ve formě bodového osvětlení. LED dokáže příjemně osvítit i obraz, chodbu, schody nebo oblíbenou sochu, kterou máte vystavenou v obývacím pokoji.

Vyplatí se?

Úsporné žárovky vám dokáží ušetřit až 90% energie a navíc vydrží svítit až 50 000 hodin. Investovat se do nich zaručeně vyplatí.
Klasické žárovky pracují na principu rozžhaveného vlákna. V takovém případě platíte hlavně za výrobu tepla a pouze malá část toho, jde na výrobu světla.
LED žárovky jsou vhodné zejména tam, kde potřebujete svítit dlouhodobým provozem.

Exteriér

LED venkovní osvětlení se používá k osvětlení rodinných domků, zahrad, ale také veřejných prostranství. Zahradní LED osvětlení přináší doslova nový způsob osvětlení zahrad, kdy zahrada získá další rozměr, dynamiku, novou večerní atmosféru a dané kouzlo, které se vám bude denně měnit před očima. Samozřejmě dekorativně osvětlená zahrada vám přinese radost, požitek a snový pohled z okna. Nemusíte se strachovat tím, že se „plácnete přes kapsu“. LED osvětlení je úsporné a dlouho vydrží.
Zahradní LED osvětlení je ideální řešení pro zahrady ale také pro vodní program. S takovým osvětlením budou splněny veškeré nároky na rozptyl světla.
Zapomeňte ovšem na to, že se exteriér osvětluje proto, abyste dobře našli ztracené klíče, ale proto, abyste zvýraznili rysy zahrady.

zdroj: tipa.eu

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS