30/1
Koupelnový závěs: Dá se bez něj obejít?

Koupelnový závěs: Dá se bez něj obejít?

30. ledna 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Koupelny , Vany a sprchové kouty

Sponzorované odkazy:

Při zmínce o koupelnovém závěsu člověka zaplaví myšlenky z několika oblastí. Od barevné palety přes užitečnost až po mnohé filmové scény, které postupem času dostaly označení klišé. Přemýšleli jste o tom, že byste si do Vaší koupelny obstarali závěs? Koupelnový závěs patří k jedné z mála věcí, na které se společnost nedokáže dohodnout. Ať už je nevyhnutelně potřebná, či ne. Něco podobného zažívá i zahradní trpaslík. Líbí se většině, ale přesto nad jeho existencí permanentně visí otazníky.

Koupelnový závěs, zdroj: MichaelLehet.comKoupelnový závěs, zdroj: MichaelLehet.com

Podle stylu sprchování

Koupelnový závěs má svou historii a navzdory okolnostem si zatím nevysloužil přídomek – přežitek. Jeho hlavní úlohou je zabránit vodě, aby se dostala z prostoru vany do jejího okolí. Pro každého je typický jiný typ sprchování, proto je důležitost závěsu v koupelně věcí individuální potřeby.

Chrání a šetří

I když dnes existuje spousta moderních materiálů, které jsou odolné vůči vodě, povrch koupelny byste si měli chránit. Přece jen nová koupelna si vyžaduje investici, čas a hodně stavebního nepořádku. Kolik lidí, tolik názorů na koupelnový závěs. Jeho praktický stránka se jednoduše nedá popřít. I když vycházejí různé odborné články o tom, že se v koupelnovém závěsu množí mikrobi, řekněte, dá se bez něj obejít?

Pruhovaný vzor, zdroj: EricaJoy.comPruhovaný vzor, zdroj: EricaJoy.com

Klasické vzory

Pruhy ztělesňují mezi vzory koupelnových závěsů klasiku. Bonbónová barevnost je rozněžní stejně jako motiv motýlů. Díky retro designu si všichni vzpomeneme, jaké to bylo v minulosti trendy. Jestli holdujete monochromatickému vzhledu, jednou z voleb může být silueta města či budovy v uměleckém provedení.

Abstrakce

Květiny, květiny, květiny… Jeden z nejtradičnějších motivů, který není možné trumfnout. Jestli dáváte přednost bílému závěsu, protože nechcete Vaší koupelně přiznat jiný vzhled, zkuste sáhnout po závěsu se vkusným designem, aby nevypadal obyčejně jako visící plachta. Pokud jste zastánce avantgardy, abstraktní umění na závěsu vypadá také obstojně.

Květinový vzor, zdroj: EvelynGiggles.comKvětinový vzor, zdroj: EvelynGiggles.com

Dětské motivy

Sami to dobře znáte. Pokud se ve vaně dítě rozdivočí, což je téměř vždy, je více vody kolem vany než v ní. Tady jistě bude koupelnový závěs potřeba a ocení jej nejeden rodič. A chcete, aby se líbil i dětem? Pořiďte jim nějaký s jejich oblíbenou pohádkovou postavičkou. Budou se do vany těšit ještě víc a vy se nebudete muset obávat povodně ve Vaší koupelně.

Dětský motiv, zdroj: JoeShlabotnik.comDětský motiv, zdroj: JoeShlabotnik.com

Úvodní obrázek WickerFurniture.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS