12/12
Srovnejte svah ještě letos a na jaře se kochejte nádhernou zahradou

Srovnejte svah ještě letos a na jaře se kochejte nádhernou zahradou

12. prosince 2013 v 20.00 , Domy

Nerovný svah je problém mnoha zahradních ploch. Netrapte se tím, že nemůžete kolem domu pořádat golfové turnaje, ale udělejte ze svažitého terénu přednost. Popusťte uzdu fantazii a představte si, co všechno byste na zahrádce chtěli mít. Skalku, jezírko nebo živý plot?

Pokud se bojíte, že těsně před zimou už se šlechtění zahrady nevyplatí, tak věřte, že na jaře budete rádi, že už máte většinu práce za sebou a můžete se kochat rozkvétajícím a prosluněným okolím svého domu.

Práce na zahradě, které stihnete ještě předtím, než udeří mrazy

Ve vyšších polohách už sněží od listopadu, ale bydlíte-li v nížinách, na pořádnou chumelenici budete muset ještě nějakou chvíli počkat. To na druhou stranu nahrává zahradním činnostem. Montáž betonových tvárnic Stavoblock zvládnete za víkend a nepotřebujete k tomu používat maltu, ani žádná další lepidla.

Oddělit můžete například menší záhonky nebo jezírka od zbytku zahrady. Výhodou Stavoblocku je i dutý prostor uvnitř tvárnic, do kterého se dají na jaře zasadit květiny a vy tak z betonu vytvoříte krásnou přírodní zídku, která se bude na vaší zahradě vyjímat.

Nejde jenom o estetiku

Patříte-li k lidem, kteří hledají za vším praktické využití, tady je jeden významný argument. Betonové tvárnice od značky Novabrik terén nejen zkrášlí, ale i zpevní. Předejdete tak možným sesuvům půdy. Další využití naleznete ve výstavbě plotových stěn, díky kterým nebude na váš pozemek vidět z ulice a vy tak budete mít v okolí svého domu dostatečné soukromí.

Necháváte si práci na zahradě až na jaro nebo doháníte před zimou všechno, co se stihnout dá?

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS