5/12

Rolety na okna: Funkčí i estetický výrobek!

5. prosince 2013 v 00.00 , Bytový textil , Domy

Bydlení je neodmyslitelnou součástí našich životů. Všichni někde bydlíme, ať už to u nás vypadá jakkoli. V našich domovech zažíváme spoustu radostí, ale také strastí – a některé z nich se přímo dotýkají toho, jak a kde bydlíme. Naštěstí technologický vývoj jde stále kupředu, takže se můžeme těšit z nepřeberné nabídky zboží, stejně jako různých průvodců, které nám jeho prohlížení usnadňují. Sem patří také tento článek, kde se zaměříme na téma ne tolik diskutované, ovšem nijak nedůležité. Jedná se o rolety na okna, které představují velkou kapitolu oblasti bydlení.

Hlavní funkce rolet pochopitelně spočívá ve stínění. Totéž platí jak pro předokenní nebo nadokenní rolety, tak pro rolety do interiéru. Ať už je třeba stínit před nepříjemně intenzivním slunečním svitem, včetně toho pronikajícího střešním oknem, anebo chceme jen sobě zajistit ničím nerušené soukromí, což je potřebné zvláště v dnešní uspěchané době, v obou těchto případech jsou rolety neocenitelným pomocníkem.

Venkovní rolety, zdroj: Almma.czVenkovní rolety, zdroj: Almma.cz

Rolety šetří energii, ale také dotvářejí obytný prostor

Současně se ovšem rolety vyznačují dalšími přínosy. V prvé řadě to je určitá energetická úspora, která je montáží zajištěna. Pokud již nelze zabudovat roletu do stávající stavby, i tehdy existuje řešení. Jmenuje se FINALM® a vyrábí se přesně na míru z hliníkových či podobných materiálů, díky nimž má takto instalovaná konstrukce dlouhou životnost. V neposlední řadě to je otázka bezpečnosti. Nezvané hosty odradí tím, že jim fakticky znemožní vstup do objektu vinou velkého hluku, který by při překonávání této překážky vznikl.

Konečně je zde hledisko zvláště důležité. Jako i další stránky našeho bydlení, také výběr rolet je posuzován estetickými kritérii. Rolety jednoduše musejí dobře vypadat, aby domu nedělaly ostudu, ba naopak aby jeho ráz vhodně dotvořily. Různé tvary, barvy, uspořádání lze umě kombinovat s vzhledem fasády. Svůj význam ovšem mají také v interiéru. Tytéž atributy je třeba zohlednit při volbě mezi jednotlivými roletami. Důležité je, aby se člověk cítil v bytě dobře a v tomto případě hraje správný výběr rolety podstatnou roli.

Mezi prodejce rolet patří například společnost Almma s.r.o., jež se specializuje na celkový sortiment exteriérových a interiérových rolet, včetně jejich instalace. V její nabídce se nacházejí i takové speciality, jakými je roleta se zabudovanou sítí proti hmyzu anebo roleta s profilem klasické žaluzie. Nepochybně si zde vyberete i vy.

Římské rolety, zdroj: Almma.czŘímské rolety, zdroj: Almma.czLátkové rolety, zdroj: Almma.czLátkové rolety, zdroj: Almma.cz

Úvodní foto: Almma.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS