28/11
Lofty – stále populárnější řešení bydlení

Lofty – stále populárnější řešení bydlení

28. listopadu 2013 v 00.00 , Byty , Design

Sponzorované odkazy:

V dnešním článku se budeme zaobírat moderním způsobem bydlení, který se začíná rozmáhat v zahraničí, ovšem i u nás se tento typ bytu stává oblíbeným. Dali jsme si za úkol ukázat vám několik typů, jak se dá efektivně a moderně bydlet a hlavně, co tento typ bytů vůbec znamená.

Něco málo jsme již nakousli, někteří z vás už jistě tuší, že se budeme bavit o loftech, které jsou populární především za velkou vodou, a řada světových designéru se zabývá návrhem takovéhoto bytu, protože jsou jednoduché a přesně odpovídají modernímu pojetí architektury.

Jednoduchost, snadná údržba a efektivnost – to vše mohou lofty nabídnout, nehledě na to, že tento typ bytu bývá často spojován s méně finančně náročným způsobem bydlení.

TriBeCa Loft – oa-ny.comTriBeCa Loft – oa-ny.com

Co je to loft?

Prozradíme si tedy, o co se vlastně jedná. Slovem loft můžeme označit prakticky dva typy bytů, jednak se může jednat o podkrovní byty, které jsou jednoduše umístěny v nejhornějším patře budovy a druhý význam slova loft je spojován s bytem, který je prakticky jedna místnost a nachází se v něm minimum příček.

Velmi často jsou tyto dva prvky spojovány, takže můžeme říct, že loft je v podstatě podkrovní byt s co nejmenším množstvím příček. Obvykle se nachází v interiéru řada prvků, které připomínají, že jste již v posledním patře – sloupy či zkosený strop.

Philippe Harden’s Tiny Loft – betterlivingthroughdesign.comPhilippe Harden’s Tiny Loft – betterlivingthroughdesign.com

Žádní sousedé, stylovost

Lofty mohou poskytovat mnoho výhod, jako přední samozřejmě považujeme stylovost, protože jakmile si chcete pořídit loft, je vám pravděpodobně jasné, že váš byt bude vypadat skvěle i bez jakéhokoliv nábytku. Ovšem je třeba říct, že správně navrhnout interiér loftu není zrovna jednoduchý úkol, takže se na něm často podílejí bytoví návrháři.

Jak už jsme také říkali, občas bývají podkrovní byty levnější díky svému stavu nebo právě umístění. Řada lidí bydlící v loftech svůj byt nakoupili v dezolátním stavu a postupně z něj vytvořili příjemné místo pro život. V neposlední řadě se musíme zmínit o tom, že nad vámi ani ve vedlejším bytě nejsou žádní sousedé, takže máte relativní soukromí.

Připravili jsme si pro vás pár ukázek pro inspiraci. Naleznete pod textem.

Fernlund & Logan Loft – loftlifemag.comFernlund & Logan Loft – loftlifemag.comBilly Morrissette’s SoHo loft – betterlivingthroughdesign.comBilly Morrissette’s SoHo loft – betterlivingthroughdesign.com

Úvodní foto: Dwell.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS