11/11
Vestavěné skříně: záruka moderního prostoru

Vestavěné skříně: záruka moderního prostoru

11. listopadu 2013 v 00.00 , Byty , Design , Nábytek , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Máte pocit, že Vám věci přerůstají přes hlavu? Jestli Vám obyčejné skříně už nestačí, existuje jednoduché řešení. Žádný moderní prostor se v dnešní době neobejde bez vestavěné skříně. Díky trendům a pokročilým technologiím jsou totiž praktickou a zároveň elegantní součástí interiéru.

Vestavěné skříně patří v současnosti k oblíbenému řešení úložných prostor. Využívají se především v bytech, kde účelně řeší problémy s nedostatkem místa na uskladnění nejrůznějších věcí. Jsou hitem posledních let zejména díky své variabilitě a pravděpodobně není místa, kde by se nedaly aplikovat.

Vestavěné skříně poskytují maximum úložného prostoru od podlahy až ke stropu. Umožní Vám vhodně dotvořit design interiéru. Můžete vybírat z velké škály materiálů na výplň posuvných dveří.

Na velikosti záleží

Při navrhování vestavěné skříně je třeba využít prostor co nejefektivněji. Skříně, které měří na výšku 2 metry, mohou být sice dobře řešené, ale nikdy nevyužijí všechen prostor, který by mohly. Navrhujte si tedy vestavěnou skříň vždy od podlahy až ke stropu a využijte tak možný a cenný prostor. Když skříň nepotřebuje horní desku, kterou nahrazuje strop, ušetříte i na materiálech.

Stejné pravidlo platí i při rozhodování se o šířce skříně. Pokud je to jen trochu možné, vybírejte taková místa, kde bude mít skříň z obou stran stěnu. Úspora materiálu se samozřejmě promítne i do ceny skříně. **

Vestavěná skříň jako dominanta prostoru

Velkorysou kreativitou si můžete zabezpečit maximální oživení prostoru. Vestavěné skříň bývá díky svému rozměru často dominantním prvkem interiéru, který tak může výrazně změnit jeho vzhled a dotvořit celkovou atmosféru místnosti.

Pokud se vaše vestavěné skříně stanou dominantou v prostoru, ostatní části nábytku pak nevyžadují až tak kreativní provedení v materiálech.

Harmonie kontrastů

Pokud má mít vaše šatníková skříň alespoň jednu výraznou barvu, doporučujeme střídání kontrastních barev, aby se vyvážil celkový prostor.

Velmi výrazné tóny mohou vytvářet silné napětí v interiéru, což může vést k neprospěchu útulnosti obývacího prostoru. Proto je vhodné využívat princip barevných a materiálových kontrastů.

Hodí se i do podkroví

Více úložného místa, přehlednosti, více pohybu a pořádku ve skříních. Netradiční řešení pro každý prostor a jeho dokonalé využití nabízejí nejen vestavěné skříně klasických tvarů, ale i atypické skříně, které jsou vhodné například do podkroví.

Vestavěná skříň se zrcadlovými dveřmi, zdroj: mazzaliarmadi.itVestavěná skříň se zrcadlovými dveřmi, zdroj: mazzaliarmadi.itNetradiční vestavěná skříň, zdroj: mazzaliarmadi.itNetradiční vestavěná skříň, zdroj: mazzaliarmadi.itVestavěná skříň, zdroj: mazzaliarmadi.itVestavěná skříň, zdroj: mazzaliarmadi.itVestavěná skříň v jednoduché barvě, zdroj: P.Flintandco.comVestavěná skříň v jednoduché barvě, zdroj: P.Flintandco.com

Úvodní obrázek: mazzaliarmadi.it

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS