7/11
Dokonalý dům aneb OSB desky a fólie na okna

Dokonalý dům aneb OSB desky a fólie na okna

7. listopadu 2013 v 16.45 , Byty , Domy

OSB desky jsou plošně lisované desky z velkoplošných třísek, tzv. Oriented Strand Board. Tyto desky mají svou původní domovinu v Americe. Jedná se o velice pevný materiál, který je odolný proti nárazu a vibracím a navíc má výborné mechanické a fyzikální vlastnosti.

Výhody OSB desek

OSB desky, jak již bylo zmíněno, patří do vysoce kvalitního materiálu, dají se použít např. i ve velkém prostředí. Mezi jejich další přednost patří vysoký tepelný odpor a zdravotní nezávadnost. Neobsahují suky ani jiné kazy, které by mohly oslabit pevnost materiálu. Desky bývají dobře opracovatelné. Můžete si je tedy zkrátit, řezat, frézovat, vrtat nebo dokonce přibíjet.
OSB desky mají atraktivní vzhled. V poslední době jsou stále více využívány jako pohledové vrstvy obkladů anebo k výrobě nábytku. Používají se hlavně jako konstrukční desky, např. u konstrukce desky stěn, podhledů, přepážek, střešních záklopů, podlah, ke konstrukci lešení, na palety, obaly, přepravní kontejnery, zahradní stavby, zahradní nábytek, apod.

autor: Moyan_Brennautor: Moyan_Brenn

Dřevostavby

OSB desky patří mezi základní konstrukční materiál dřevostaveb. Nejčastěji se používají k opláštění venkovních ale i vnitřních stěn a podlah. Své uplatnění nachází také k bednění střech.
Tento zajímavý stavební materiál je odolný, pevný, stejnorodý, velkoplošný, ekologický a velice pěkně vypadá. V naší republice se OSB desky stávají stále používanějším stavebním materiálem a to jak pro zděné domy, tak i pro dřevostavby.
Jsou odolné proti přirozené vlhkosti (vlhkost vzduchu), ale ne proti vodě. Pokud by se na desku vylila sklenice vody, na první pohled by deska takový zásah přežila, ale došlo by ihned k narušení vnitřního složení a další voda by způsobila pokroucení, bobtnání a ztrátu tvaru desky. Z tohoto hlediska je tedy nutné ochránit OSB desky před vlhkem vhodnou impregnací.

Fólie na okna

Existuje celá řada okenních fólií. Např. protisluneční, tepelně-izolační, bezpečnostní, ochranné, speciální – ANTI grafity, UV film, privátní apod. Chcete-li si zabezpečit, zútulnit nebo ochránit jiným způsobem vaše okna a bydlení, neváhejte se s fóliemi na okna seznámit.

Bezpečnostní ochranné fólie

Tento typ fólií se používá, jak už sám název napovídá, kvůli ochraně skleněných částí před rozbitím a násilným vniknutím do objektu. Fólie jsou cenově dostupné (v porovnání s koupí bezpečnostních skel). Zajisté oceníte nejen funkčnost, ale také jednoduchou a rychlou aplikaci.

Protisluneční fólie

Svítí vám slunce nepříjemně do oken domu, bytu, výloh, kanceláře apod.? Protisluneční fólie jsou k dostání jak pro malé tak i velké skleněné plochy. Liší se na externí a interiérové. Patří sem např. bezpečnostní fólie, UV fólie, termoizolační (zejména pro celoroční využití s úsporou tepla) či autofólie a mnoho dalších.

autor: seier+seierautor: seier+seier

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS