31/10
Nezapomínejte na botníky

Nezapomínejte na botníky

31. října 2013 v 00.00 , Nábytek , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Možná si říkáte, že řešení úložního místa pro vaše boty není prioritou, ovšem není tomu úplně tak. Poházené boty po chodbě mohou způsobit negativní názor návštěvy ihned po vstupu do vašeho domu či bytu, nehledě na to, že je to první užitečná věc, kterou bude u vás doma hledat, jelikož se právě zul a potřebuje někam boty uložit.

Dnes si tedy představíme několik tipů na kvalitní botníky a trendy, které je doprovází. Udělejte z chodby místo, které bude návštěvě vyhovovat jak po estetické, tak po funkční stránce. Vytváření vizitky na základě botníku zní poněkud zjednodušeně, ale zamyslete se, jaký botník mají vaši přátelé, a určitě si vzpomenete.

cantilever shelf – Seth Ellsworth

Začněme něčím jednoduchým, tedy dřevěnými poličkami s názvem cantilever shelf, které vytvořil designér Seth Ellsworth. Do vaší chodby bezesporu zapadnou, nehledě na to, že díky jednoduchému designu a konstrukci vás nepřijdou ani na velké peníze. Dostatek místa pro několik párů zajištěn, v podstatě není co řešit. Pozastavit bychom se mohli pouze u vybraného materiálu, jímž je dřevo a nevíme, jak na něj budou působit naše boty především v zimě.

Botník cantilever shelf – lhooqdesign.comBotník cantilever shelf – lhooqdesign.com

Shoe Rack

Další zajímavý počin má jméno Shoe Rack, nejedná se totiž tolik ani o botník, nýbrž o poličku na boty, takže pokud máte v málo místa v chodbě, tento kousek by vám měl několik centimetrů ušetřit. Ovšem má také nějaké mouchy, především to, že při chůzi kolem můžete o boty zavadit a ihned jsou všechny páry dole. Nicméně za design dáváme jedničku. K dostání je velikost pro tři nebo šest párů.

Botník Shoe Rack – dwr.comBotník Shoe Rack – dwr.com

Nest Wall Shoe Rack – j-me

U netradičních poliček na boty ještě zůstaneme, posvítíme si totiž na následující kousek, který má jméno Nest Wall Shoe Rack a vytvořil jej začínající návrhář j-me. V podstatě funguje na principu předešlé poličky, nicméně tvar je poněkud odlišný a podle nás ještě o trochu vyvedenější. Pokud chcete, aby vaší chodbě botník slušel, Nest Wall Shoe Rack je jasnou volbou. Navíc vám tento kousek nezruinuje rodinný rozpočet, a přesto se každá návštěva bude ptát na jeho původ.

Botník Nest Wall Shoe Rack – hiddenartshop.co.ukBotník Nest Wall Shoe Rack – hiddenartshop.co.uk

zdroj: betterlivingthrou­ghdesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS