17/10
Vlastní nemovitost. Jedna z mála životních jistot

Vlastní nemovitost. Jedna z mála životních jistot

17. října 2013 v 22.00 , Domy

Moderní doba se vyznačuje velkou nestabilitou. Prakticky z minuty na minutu můžeme přijít o práci, partnerský život i své kamarády. Mnohdy stačí jedno špatné rozhodnutí, jeden špatný krok, a vše, co nás doposud obklopovalo, může zmizet. Je proto nanejvýš důležité mít v dnešní době alespoň jednu jistotu. Takovou, na kterou se můžeme za jakýchkoliv okolností spolehnout a která tu bude vždy pouze pro nás. Touto jistotou je vlastní nemovitost.

Levnější než nájem

Častým argumentem těch, kteří koupi vlastní nemovitosti odmítají, je, že na něco takového nemají dost peněz. Přitom ale bydlí v bytě, ve kterém každý měsíc platí několik tisíc nájemné. Při zřízení hypotéky by mnohdy platili stejně, nebo dokonce ještě méně, ale s jedním zásadním rozdílem. Zatímco při placení nájemného vyhazují peníze oknem, při splácení hypotéky investují do vlastní budoucnosti. O tom, co je lepší variantou, asi není třeba dlouze spekulovat. Bydlení v nájemním bytě je vhodné pro mladé lidi nebo studenty, ale pro trvalé bydlení je lepší sáhnout po vlastní nemovitosti.

Z nabídky si určitě vyberete

Nabídka bytů k prodeji a domů k prodeji je dnes tak široká, že je téměř nemožné, abyste si svoje nové bydlení nevybrali. A pokud vás přece jenom zveřejněné nemovitosti neosloví, kontaktujte prověřenou a stabilní realitní kancelář, která dokáže najít byt nebo dům na základě vašich individuálních požadavků. Takovou realitní kanceláří je například brněnská společnost REAL SPEKTRUM a.s.

Hledat bydlení na vlastní pěst?

Existuje hodně lidí, kteří žijí v domnění, že realitní kanceláře si za zprostředkování prodeje berou nelidské marže a je proto výhodnější zajistit si koupi bytu nebo domu svépomocí. Tato domněnka se však nezakládá na pravdě – když si spočítáte, kolik času a peněz by vás stálo nalezení vhodné nemovitosti, kontakt s prodejcem, vypracování všech smluv, zajištění právních náležitostí a další doprovodné činnosti, rychle zjistíte, jak se věci mají, a oslovíte realitní kancelář.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS