17/9
Kvalitní zastřešení bazénů za dobrou cenu

Kvalitní zastřešení bazénů za dobrou cenu

17. září 2013 v 21.45 , Domy

Bazén naplněný průzračně čistou vodou je snem snad každého z nás. Pokud se i Vy rozhodnete pro koupi bazénu, měli byste předtím zvážit několik zásadních a důležitých věcí. Nejdůležitější je bez pochyby množství financí, které jste ochotni investovat nejen do samotného bazénu, ale i do celé řady příslušenství. Co třeba takové zastřešení? Chcete mít krásné, moderní a dokonalé zastřešení bazénu za dobrou cenu? Poradíme vám, jak na to.

Zahradní bazény

Existuje celá řada zahradních bazénů, např. nafukovací bazény, na který vám stačí vybrat pouze vhodné místo, ale i zapuštěné bazény, které si k instalaci vyžadují i těžkou techniku, laminátové, foliové, přelivové atd. Takový bazén si většinou pořizujeme na mnoho let, a proto je poměrně důležité promyslet, jak velký bazén požadujete, jaké příslušenství by se vám k němu hodilo a které je naopak nevyhnutelné apod.
Jaký bazén bude pro vás ten nejlepší? Zkuste se podívat na http://www.albixon.cz/bazeny/. Právě zde najdete nejen typy bazénů, ale také příslušenství bazénů, zastřešení, vířivky, solární sprchy, infrasauny a mnoho dalších.

Zastřešení

Pokud už máte na zahradě moderní samonosný, fóliový nebo i laminátový bazén, určitě si říkáte, že mu stále něco chybí. Ano, správný bazén by měl mít i vhodné zastřešení. A proč? Díky zastřešení zamezíte neustálému znečišťování vody a padání listí do bazénu, udržíte teplotu vody i přes chladnější noc, ani po dešti se vám nezhorší kvalita vody a navíc má také bezpečnostní funkci proti spadnutí do vody. Zastřešení bazénů tak ocení zejména rodiče malých děti, ale i majitelé čtyřnohých mazlíčků.
Konec vrásek na čele, konec starostí s velkým a každodenním čištěním vody, a omezení starostí o bezpečí vašich dětí vyřešíte vhodným zastřešením bazénu.

Výběr zastřešení

Zastřešení bazénu je v současné době opravdu nezbytným doplňkem bazénu, které se mimo jiné postará i o prodloužení koupací sezóny.
Při výběru dbejte na to, aby zastřešení nerušilo estetický vzhled vaší zahrady. Dle vlastní zkušenosti vám doporučuji zvolit raději champagne odstín, který neruší tolik jako stříbrná nebo bílá barva. Zvolte raději masivní a pevnou konstrukci s kolejnicí ve stejné barvě jako střecha.
Stavebním prvkem je speciální slitina hliníku a výplně jsou z dutinkového polykarbonátu nebo organického skla. Tyto materiály mají takové fyzikální vlastnosti, že dokonale nahradí solární panely.
Pohodlné, bezpečné a víceúčelové zastřešení můžete mít i Vy. Jen si představte začátek léta, sluníčko ještě nemá takovou sílu a navíc se často schovává za mrak a vy toužíte o relaxu ve vyhřátém bazénu. Nemějte strach, že budete muset čekat dalších čtrnáct dní, než se vám ohřeje voda, než silný vítr povolí apod. Stačí si vzít plavky, župan nebo ručník a hurá do bazénu. Bazén pod střechou zesílí sílu slunečních paprsků a zároveň zamezí větru a jiným povětrnostním vlivům.

Zdroj: Albixon.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS