28/8
Zařizujeme obývací pokoj

Zařizujeme obývací pokoj

28. srpna 2013 v 21.30 , Byty , Křesla a sedací soupravy , Obývací pokoje

Obývací pokoj je ústředním místem každé domácnosti. Jedná se o prostor, kde pracujeme i relaxujeme, trávíme čas společně s rodinou, ale také přijímáme návštěvy. Obývák je zkrátka především místem, kde se chceme cítit příjemně a dobře bez ohledu na to, co právě děláme. Protože si sem často vodíme naše kolegy, kamarády a známé, jsou na obývací pokoj kladeny důležité požadavky. Usilujeme nejen o komfort, ale také o určitou míru reprezentativnosti. Obývací pokoj přitom samozřejmě nemusí být nijak pompézně honosný, důležité je, aby vše bylo vkusně zařízeno a esteticky zaujalo.

Dřevo a kůže neodmyslitelně náleží mezi klasické kombinace. Tato ovšem zdaleka nemusí být výsadou starých časů, salónů gentlemanů či loveckých salónů. Dřevo s kůží představuje nadčasovou záležitost, k níž se upínají zraky i v současné době. Díky eleganci, jež je těmto dvěma materiálům vlastní, zůstává pro množství lidí nadále jednou z nejoblíbenějších alternativ stylizování jejich domácností. Pokud jde o dřevěné obklady, ty je možné využít na jednotlivé stěny, včetně stropu. Zkuste využít pouze jednu či dvě z nich, anebo se rovnou pusťte do obkládání pouze dílčích částí jedné stěny, účinek moderního vzezření bude zaručen. V případě použití tohoto přírodního materiálu vnesete do vašeho interiéru pohodovou atmosféru, váš byt vám již nikdy nebude připadat studený.

Nábytek Bonus, Autor: Supersektor.skNábytek Bonus, Autor: Supersektor.sk

Vůně lesa, teplo domova

Vyzkoušet můžete například tatranský profil. Léty prověřený výrobek je vyráběn ze smrkového dřeva prvotřídní kvality a vůni podtatranských lesů tak dostanete navrch. Navíc je možné si vše opatřit přesně na míru, což oceníte zvláště v situaci, kdy musíte pokrýt atypickou plochu. Totéž platí u takzvaného sektorového nábytku, který se s obklady ze dřeva velmi dobře doplňuje. Tento typ nábytku má ve svém názvu sektor z toho důvodu, že sestává z kombinace nejrozmanitějších prvků – stolů a konferenčních stolků, skříní, televizních panelů, polic a poliček atp. Sektorový nábytek je systém, jenž si můžete vytvořit dle vlastních potřeb a fantazie. Více se o jeho využití a možnostech atypických úprav dozvíte zde.

Nyní se už přesuňme k dominantě každého obývacího pokoje. Řeč je pochopitelně o sedací soupravě. Tu lze vybírat nejen z různých materiálů – vedle kůže to je především látka –, ale také z různých modelových tvarů. Jedním z nejpopulárnějších jsou nepochybně rohové sedací soupravy, kde se míra ušetřeného prostoru rovná velikosti takto získané sedací plochy. Matematiku stranou, kožená sedací souprava nejen že dobře vypadá, ale také se velmi snadno udržuje, což oceníte zejména tehdy, máte-li doma děti. V době internetu si pak každý jistě najde tu svou, třeba právě na e-shopu supersektor.sk, kde se nachází jak značná nabídka sedaček a souprav na sezení, tak sektorového nábytku.

Rohová sedací souprava z kůže, Autor: Supersektor.skRohová sedací souprava z kůže, Autor: Supersektor.sk

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS