27/8
Poradíme vám: Jak si zařídit kuchyň

Poradíme vám: Jak si zařídit kuchyň

27. srpna 2013 v 21.30 , Kuchyně , Nádobí , Příbory , Stoly a stolky , Židle

Funkčnost, ergonomie, kvalita a bezpečnost, toto jsou jistě základní podmínky, které by měla splňovat každá kuchyně. S jejich prostým vyjmenováním si však zdaleka nevystačíme. Moderní kuchyně se musejí prokázat všemi těmito vlastnostmi zároveň a ještě něčím navíc. Tím něčím samozřejmě není nic jiného než velmi dobře zvládnutá estetická stránka věci. Zvláště designu kuchyňských linek je třeba věnovat pečlivou pozornost. V kuchyni trávíme spoustu času. Není to pouze prostor, kde vaříme a připravujeme jídlo, ale také, a to možná především, místo, kde se setkáváme s rodinou a přáteli a obecně trávíme čas s lidmi, na kterých nám záleží. Z toho důvodu je zřejmé, proč musí být kuchyně nejen plně funkční, ale rovněž příjemná a krásná.

Kuchyňská linka je základem…

Kuchyni dominuje kuchyňská linka, a proto také naše první řada směřuje sem. Velmi oblíbené jsou ty kuchyně, které dokáží vyvolat pocit prostornosti a vzdušnosti. To pochopitelně platí dvojnásob v situacích, kdy dané místnosti příliš metrů čtverečních vyhrazeno nebylo. Nicméně v dnešní době existuje celá řada řešení, jež i v případě prostorově limitovaných místností svedou zázraky. Například soklové zásuvky kuchyňské linky zajistí, že pohodlně uskladníte veškeré kuchyňské nádobí a náčiní, bez něhož se žádná kuchyně neobejde. Co se provedení týče, moderní jsou zejména pastelové barvy, ovšem klasický dřevěný povrch stále působí úchvatně.

Kuchyně Novabasic, Autor: Albero.skKuchyně Novabasic, Autor: Albero.sk

…a kuchyňský nábytek jeho součástí

Nemenšího zájmu se těší vhodně zvolený kuchyňský nábytek. Především tehdy, kdy kuchyně slouží zároveň jako jídelna, představuje adekvátní kuchyňský stůl a židle důležitou součást vybavení každé moderní kuchyně. Již dávno jsou pryč časy, kdy se výhradně doporučovalo ladění do stejných barev, jakými vládla kuchyňská linka. Dnes je třeba popustit uzdu fantazii a hýřit nejrůznějšími barvami. Zaujmou také kombinace staršího nábytku s moderním vzezřením linky. Vaše kuchyně rozhodně nebude tuctová!

Soklové zásuvky, Autor: Albero.skSoklové zásuvky, Autor: Albero.sk

…stejně jako kuchyňské doplňky

V neposlední řadě se zaměřme na kuchyňské potřeby. Zábavnou variantu nám skýtají značky jako Joseph Joseph či Fred & Friends. Nejen že jsou vyrobené z odolných materiálů, ale také disponují esteticky poutavým vzhledem, a tak vaření už bude jen jednou velkou radostí. Přibalte jedny kuchyňské váhy a upečte si něco dobrého. Léto se pomalu blíží ke svému konci, tak si jej oslaďme! Váhy si můžete koupit na této adrese.

Metličky Joseph Joseph, Autor: Bytovedoplnky.skMetličky Joseph Joseph, Autor: Bytovedoplnky.sk

Více informací o jednotlivých kuchyňských potřebách naleznete na stránce bytovedoplnky.sk.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS