23/7
Víte, jak vybrat ta nejlepší okna?

Víte, jak vybrat ta nejlepší okna?

23. července 2013 v 16.00 , Byty , Domy

Stavba domu či rekonstrukce bytu obnáší nespočet starostí a zařizování, která vás mohou pořádně potrápit. Nejprve řešíte podlahu, která by co nejpřesněji korespondovala s kuchyňskou linkou, následně se dlouhé týdny zabýváte výběrem barvy stěn obývacího pokoje a na závěr přemítáte, zda se nejpohodlněji vyspíte na této či jiné čalouněné posteli. Spousta lidí během celého stavebního procesu myslí na design a často opomene věnovat pozornost důležitým detailům jako je výběr dveří a především kvalitních oken

Kvalitní okna – základ bydlení

A přitom právě volba oken je mezníkem, který určí vaše následné žití ve zbrusu novém domě nebo přestavěném bytě. Ani ten nejluxusnější italský nábytek, vestavěné multifunkční spotřebiče a vyhřívaný bazén vás nepotěší tolik, pokud bude skrz špatně vsazené okenice profukovat, vlhkost vás obklopí na každém rohu a způsobí nebezpečné plísně a ve svém vysněném obydlí se ve dne v noci budete potýkat se zimou, způsobenou únikem tepla. Než se tedy pustíte do konzultace s bytovou designérkou, pořiďte si kvalitní okna, která značnou měrou přispějí k vašemu pohodlí.

Víte, jak vybrat ta nejlepší okna?, autor: iam real estate photographerVíte, jak vybrat ta nejlepší okna?, autor: iam real estate photographer

Zásady pro zaručeně kvalitní okna

Ovšem jedna věc je chtít kvalitní okna a ta druhá, o poznání složitější, spočívá v jejich rozpoznání. Nenechte se nalákat na reklamní triky, předražené nabídky a libá gesta prodejců. Raději se zaměřte na zásady, které by opravdu prvotřídní okna, neměla postrádat.

Prioritní zásadou, které věnujte veškerou pozornost, je pevná a dlouhodobě stabilní konstrukce okenního rámu a křídla. Bez těchto kvalit okna v žádném případě nepořizujte. Následně chtějte pouze produkty s dobrou izolací a vyloučením povrchového rosení, jež by v domácnosti mohlo vést ke zmiňované vlhkosti a plísním. Dalšími faktory výběru, jež je třeba zmínit, je těsnící systém s dlouhodobou životností a zajištěnou vyměnitelností, zasklení s dobrou tepelnou izolací a vyloučením povrchového rosení a také apelujte na výrobky s celoobvodovým kováním a dostatkem seřiditelných zavíracích bodů.

Pokud se budete držet těchto cenných rad, jak bydlet bezpečně a komfortně, a ze svých požadavků neslevíte, je zcela na vás, zda vsadíte na okna plastová, hliníková, plastohliníková nebo dřevěná.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS