15/7
Toužíte po dokonalém interiéru? Myslete na detaily!

Toužíte po dokonalém interiéru? Myslete na detaily!

15. července 2013 v 12.30 , Byty , Design , Domy

Těžko bychom na planete zemi našli člověka, který by pohrdl krásným bydlením, které podléhá nejmodernějším trendům, oplývá luxusními doplňky a multifunkčními spotřebiči a co do velikosti by mohlo s klidem sloužit jako taneční parket. Bohužel ne každému se poštěstí tento sen žít a tak vám nezbude, než se spokojit s tím, na co máte finance a snažit se všemožnými prostředky idee dokonalého bydlení, alespoň přiblížit. Než se s vervou vrhnete do pořizování nábytku a dekorací, věnujte značnou pozornost detailům, které pozvednou vzhled bytu a domu na vyšší úroveň.

Bezpečí především

Postavili jste si vlastní baráček nebo rekonstruujete mezonetový byt? Pak se před vámi nabízí logická otázka, jak vyřešit schody? Tato kapitola je sama o sobě v interiéru stěžejní a to hned z několika pádných důvodů. V první řadě musíte vždy myslet prakticky a dbát na bezpečnost celé rodiny. Desítky, ba dokonce stovky smrtelných úrazů, se odehrály pádem ze schodiště, které bylo příliš kluzké, strmé nebo nepřirozeně točité. Obzvláště pokud máte malé děti, které rády všude lezou a zkouší nové metody, jak zdolat všechny překážky, neponechejte výběr schodů náhodě. Více zajímavých a originálních typů najdete zde http://www.swn-schody.cz/.

Schody jsou základem celého interiéru, autor: swn-schodySchody jsou základem celého interiéru, autor: swn-schody

Pozor na ukvapený výběr

Design je samozřejmě módní záležitostí a je zcela na vás, jakým trendům podlehnete. Ale rozhodně byste se ve svých závěrech neměli ukvapit, neboť schody nejsou nepohodlnou pohovkou, kterou můžete bez problému vyměnit. Vždy mějte na paměti, že celkový styl místnosti se vždy bude odvíjet od tvaru, barvy a celkového typu, vámi vybraného schodiště.

Pakliže plánujete byt v ryze Skandinávském, čistém stylu se spoustou dřeva, kamene a bílé barvy, investujte rovněž do schodů jednoduchých, decentních a popřípadě skleněných, které lze doplnit o zajímavé koberečky nebo protiskluzové aplikace.

Holandskému nábytku v rustikálním provedení se značnou dávkou starožitného nádechu jistě prospějí schody zdobnější, z masivního dřeva a bát se rozhodně nemusíte ani nápaditého zábradlí, které dodá šmrnc.

Schodiště je zkrátka ústředním prvkem domu a proto se s jejich výběrem obraťte na odborníky, kteří vám rádi pomohou v těžkém rozhodování.

Při výběru schodiště se neukvapujte, autor: swn-schodyPři výběru schodiště se neukvapujte, autor: swn-schody

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS