30/5
Trendy pro moderní sedací soupravy

Trendy pro moderní sedací soupravy

30. května 2017 v 10.45 , Byty , Design , Domy , Křesla a sedací soupravy , Obývací pokoje

Obývacímu pokoji dominuje sedací souprava. Typů sedacího nábytku existuje hned celá řada. My se společně zaměříme na sedací soupravy.

Velikost sedačky

Na trhu je doslova nepřeberné množství krásných, moderních, praktických a pohodlných sedaček. Sedačky ve tvaru písmene L jsou vhodné zejména do menších prostor, kde vám uspoří místo. Jistě znáte tzv. trojsedačky, které se často vyrábí s úložným prostorem nebo tzv. dvojsedačky, které se pořizují a vyrábějí zejména rozkládací.
Majitelé menších bytů ocení úložný prostor, který je naprosto dokonalý na úklid, uložení a uschování měně často používaných věcí.

Čalounění

Záleží jen na vás, jakému materiálu čalounění dáte přednost. Nejoblíbenějším a nejluxusnějším materiálem je kůže. Tento nadčasový materiál oceníte zejména v zimním období. V létě není moc pohodlný v kontaktu s holou kůží. O stupeň hůř je na tom v horkém počasí koženka. Nejvíce pohodlí a komfortu vám pomohou textilie, ovšem jejich nevýhodou je náchylnost na otěr.
Pokud vlastníte čtyřnohého mazlíčka, vsaďte na teflonové a syntetické textilie. Tento materiál odolá drápkům, nenasákne a lze výborně omýt vlhčeným hadrem. Sedák by měl být z tvrdšího materiálu. Není moc příjemné vybrat takový typ sedačky a materiálu, do které se zaboříte do peřin, a potom se z ní těžko dostáváte.
Co je naprosto skvělé? Vyzkoušejte mírně přečnívající matrace sedací plochy. Postarají se o snadné vstávání.

Vybíráme sedací soupravu

Hledáte novou sedací soupravu? Při výběru dbejte nejen na typ, design a cenu, ale zejména na materiál, kvalitu, stabilitu, bezpečnost a komfort. Jestliže vám do bytu či domu chodí větší počet návštěv, máte děti nebo se třeba jen rádi povalujete u televize, taková sedací souprava by u vás neměla chybět.
V první řadě si musíme uvědomit, k čemu nám sedací souprava bude sloužit. Samozřejmě že na sezení, odpočinek ale např. i k přespávání anebo k ukládání věcí. Často je sedačka pro svůj styl a design tou největší dominantou celého pokoje. Vyberte si tu pravou sedací soupravu podle vašich přání a představ.

Trendy sedačky

Pokud máte velké prostory, zvolte moderní velkou sestavu sedací soupravy nebo rohovou pohovku. Mimořádně dokonale vypadají sedací soupravy do tvaru U.
Při stísněném volném prostoru zvolte raději rozkládací sedací soupravu, které se vyrábějí v různých velikostech. Jako rozkládací sedací souprava je vhodná trojsedačka i dvojsedačka.

Zdroj fotografií: nabytek-forliving.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS