9/7
Rady pro výběr dětské postele

Rady pro výběr dětské postele

9. července 2013 v 00.00 , Bytové doplňky , Nábytek

Dětské pokoje je radost vybavovat. Veselé a barevné pokoje dělají radost nejen vám, ale zejména vašim dětem. Zařizování pokoje pro vaše nejmilejší je činnost, které musíte věnovat dostatek času a důkladnou přípravu. Vybírejte moderní nábytek, zářivé doplňky a hlavně kvalitní postel.

Dětský pokoj

Do dětského pokoje patří bezpochyby nejen hračky, ale i palanda nebo jiná postel, psací stůl, židle, skříně a skříňky a další doplňky vhodné zejména pro úklid dětských hraček. Protože dětský pokoj by měl zářit veselými barvami, nezapomeňte na vtipné barevné doplňky.
Pokud vybíráte dětský pokoj, berte v úvahu také zdraví a bezpečnost vašich dětí. Vyberte jim do krásné postele zdravotní matraci, polštář, pohodlnou peřinku a krásné povlečení.

Dětská postel

Dětské postele by měly být vyrobeny z kvalitního materiálu, dokonale zpracovaná a dostatečně velká. Dítě by se v posteli mělo cítit nejenom dobře, ale také bezpečně. Vybrat si můžete jak klasická jednolůžka, tak i palandy vhodné zejména pro sourozence a do menších prostor. Naprosto skvělou záležitostí je kombinace postele, která obsahuje nejen spací lůžko, úložné prostory ale i různé šuplíky a přihrádky. Pro nejmenší děti jsou vhodné postele s bezpečnostní zábranou, které mají zejména praktickou funkci.

Výběr postele

Na výběru dětské postele byste si měli nechat co nejvíce záležet. Menší děti ocení např. postel ve tvaru auta, princezny apod. V první řadě byste si měli rozvrhnout velikost postele potřebujete a zdali se vám vejde do místnosti. Podle toho pak vyberete typ postele.

autor: magic_quoteautor: magic_quote

Tipy pro dobrý spánek

Následující řádky vás seznámí s několika tipy, podle čeho a jak vybrat dětskou postel. Myslete na to, že menší děti, které se právě učí odnaučit používání plínky, potřebují takovou postel, která by se měla snadno udržovat a čistit. Uvědomte si, že děti spí v posteli nejen v noci, ale i během dne.
Postele jsou nejlepší z bezzávadného materiálu s oblou konstrukcí. Zapomeňte na ostré hrany, vybíráte postel pro dítě. A co úklid pod postelí? Při nákupu postele myslete předem na to, jak se bude pod lůžkem uklízet. Pokud budete učit vaše dítě úklidu, pak je vhodné a nejlepší vybrat postel na kolečkách, která se dá snadno odsunout.
Dalším hlavním a troufám si i říci, že nejdůležitějším prvkem postele je vhodná matrace, která má rozdílnou tvrdost. Samozřejmě se s věkem dítěte mění i jeho váha a podle toho se mění také požadavky na matraci.
Velice praktické jsou postele s úložným prostorem. Jistě mi dáte za pravdu, že v dětském pokojíčku není skladovacích míst nikdy dost.

autor: chimothy27autor: chimothy27

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS