4/7
Grilování s radostí

Grilování s radostí

4. července 2013 v 23.45 , Krby , Nádobí

Léto a především pak prázdniny jsou pro většinu z nás nejoblíbenějším obdobím v roce. Zatímco zima a nepříjemné vlezlé mrazy nás nutí choulet se doma pod peřinou a sledovat nezáživné seriály, letní období je stvořené pro sportovní aktivity na čerstvém vzduchu, opalování se u vody, nekonečné party a samozřejmě nesmíme zapomenout příjemné posezení s přáteli a rodinou, ke kterému neodmyslitelně patří grilování.

Jak na správné grilování?

Spousta lidí, ať už začátečníků či těch, kteří mají s grilováním nějaké zkušenosti, v této oblasti stále tápe a vlastně neví, jak pochutiny na grilu připravit tak, aby byly naprosto neodolatelné. Jednou je maso nedopečené, podruhé se z jedné strany spálí na uhel a potom mu chybí ta pravá křupavá kůrčička. Jak tedy docílit kulinářského zážitku, který si bude pochvalovat celá rodina?

Nezáleží na tom, jestli vlastníte gril plynový, elektrický nebo kotlový, ale co je v tomto případě stěžejní, je jeho kvalita, díky které připravíte pečené maso všeho druhu, ryby, žebírka, celé kuře nebo krůtu, šunku, zeleninu, ovoce, ale také pizzu, chléb a dokonce vynikající koláč. Grily Weber jsou odborníky ve svém oboru a na trhu si díky ověřené kvalitě svých výrobků vysloužily čestné místo na výslunní. Grily jsou konstruovány a navrženy tak, že s nimi bez problémů může pracovat jak absolutní začátečník a laik, tak profesionální šéfkuchař. Vybrat si lze z nepřeberného množství modelů, které mají regulátor teploty, díky kterému maso nikdy nepřipálíte.

Nezapomeňte kvalitní vybavení

Žádné grilování nebude bez chybičky, pokud si nepořídíte kvalitní příslušenství ke grilům, které vám podstatně usnadní práci a výsledný efekt bude na vyšší úrovni. V první řadě se zaměřte na prvotřídní náčiní, díky kterému vám veškerá manipulace s potravinami půjde jako po másle. Dalšími nezbytnostmi jsou také rošty, držáky na zeleninu, nádobí nebo vynikající omáčky k masu a k rybám. Co ve vašem sortimentu zaručeně nesmí chybět, je přípravek na čistění grilu, který vás jednoduše zbaví mastnoty a gril bude během pár minut zářit jako zbrusu nový. Pakliže vám ohledně grilování docházejí fantazie, vyzkoušejte osvědčené recepty na gril

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS