2/5
Konec bolavým zádům a vyčerpanosti!

Konec bolavým zádům a vyčerpanosti!

2. května 2013 v 17.15 , Bytový textil , Domy , Ložnice , Nábytek

Většina z nás se celé dny tvrdě a nekompromisně žene za pracovním úspěchem, po nocích dohání studium vysoké školy, na které v mládí nebylo dostatek odhodlání a v mezičasech připravujeme chutné večeře pro své nejbližší, opravujeme úkoly roztěkaných ratolestí a v neposlední řadě děláme maximum pro to, být skvělým partnerem, na kterého je vždy spoleh. Přes všechny tyto povinnosti však obvykle zapomínáme, jak moc je důležité někdy vypnout, umět relaxovat, načerpat nové síly a to především v noci, která je pro oproštění se od všech starostí, určena. Abyste se co noc vyspali dorůžova a ráno byli opět připraveni podávat nadstandardní výkony, neobejdete se bez kvalitní matrace, která je vždy základem zdravého spánku.

Jak nejlépe vybírat?

Výběr matrace se může zdát jako otázka pár minut a mnozí ji považují za nepříliš podstatnou, opak je však pravdou. Koupě matrace není jako pořízení si konferenčního stolku nebo lampičky, které mají svou okrasnou i praktickou funkci, ale nijak neovlivňují vaší psychickou pohodu ani zdraví. Výběrem nevhodné ba dokonce pro vaše záda závadné matrace, se budete v následujících několika letech potýkat s neustálou nespavostí, bolestmi všeho druhu, migrénou, z čehož plynou další obtíže v podobě náladovosti, unavenosti, nepříliš atraktivního vzhledu a nemluvě o případných depresích. Zkrátka a dobře, uspěchaná volba vás může stát opravdu mnoho.

Kolik si připravit peněz?

Možná si teď říkáte, že byste si velmi rádi pořídili opravdu kvalitní matraci a výprodejovým slevám v obchodních domech se vyhnuli obloukem, ale vaše momentální finanční situace vám nedovoluje příliš rozhazovat. V tomto případě však můžete zachovat chladnou hlavu, neboť ne vždy platí, co je prvotřídní, stojí ,,majlant“ a proto seženete i opravdu dobré matrace v akci, jež vám budou věrně sloužit i desítky let.

Jaké jsou vlastnosti kvalitní matrace?

Než se vydáte na obhlídku, měli byste vědět alespoň pár základních informací o tom, jaké vlastnosti by kvalitní matrace měla mít. V první řadě záleží na vás, zda upřednostníte pěnové plnění, pružiny nebo matrace gelové, ale všechny varianty by se měly pyšnit dlouholetou životností, tvarovou pamětí, pružností, prodyšností, tělu by během spánku měly poskytovat oporu a dokonale kopírovat jeho tvar, díky čemuž už nikdy nezažijete pocit ,,polámaných“ kostí. Pakliže budou navíc ekologicky nezávadné, jedná se rozhodně o bod k dobru.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS