11/4
Vysoké vázy - baletky na jevišti bytového designu

Vysoké vázy - baletky na jevišti bytového designu

11. dubna 2013 v 00.00 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Vytvořit útulný domov není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Když vynecháme samotný velký nábytek, elektroniku a textil (záclony, koberce), vytváří naše zázemí drobnosti. Těmi jsou především dárky od našich blízkých a bytové doplňky. Mezi ty nejoblíbenější se stále častěji řadí vysoké vázy.

Vysoká váza je jakési ztělesnění moderního designu. Je jako baletka, která stojí sama na jevišti a všichni na ni hledí s otevřenými ústy. Zejména pokud se snažíme vytvořit minimalistický otevřený prostor, uvítáme kouzlo vysoké vázy. Zaplní vhodně prázdné místo a navíc aranžmá do vysoké vázy není náročného. Vysoká váza je zkrátka perfektní dekorace.

Vázy můžeme využít i jako nádoby na dekoraci v době vánoc i jiných svátků. Vložením ozdobiček a jiných drobných dekorací vytvoříme ozdobný prvek každého pokoje.

Vysoké vázy na zem

Rozlišujeme mnoho velikostí vázy na zem – od těch menších, které mají výšku kolem 60 centimetrů, až po vysoké, které se pyšní výškou minimálně 90 cm. Velmi příjemně působí keramické vázy se zúženým hrdlem a vroubkovým povrchem.

Čistý design ovšem stále zaručují vysoké vázy ze skla. Jsou vhodné také do obchodních interiérů a nevyžadují (ostatně jak jsem již uvedla) náročné aranžmá. Většinou postačí několik ozdobných větviček. Přednost se dává dekoraci v minimalistic­kém stylu.

V létě oceníme průhlednost skleněných váz, kde můžeme pozorovat čerstvě nařezané květiny.

Kouzlo vysoké vázy

Něžná povaha skleněné vázy prosákne celým bytem. Snadno vytvoříte originální dekoraci do každého koutu místnosti. Vysoké vázy není nezbytné umístit pouze na zem. Pohrajme si s nimi i na poličkách a stolech, Najděme ideální místo, kde se bude aranžmá vyjímat.

Vázy nemusí být pouze z čistého či mléčného skla. Dnes jsou velmi moderní vázy tmavé, zejména černé.

Za originální považuji výběr rozmanitých tvarů. Prohlédněte si tuto krásnou stříbrnou vázu, která je umístěna na stole a stává se dominantním prvkem místnosti.

zdroj: www.ikea.com , www.nabytek-forliving.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS