8/3
Handmade nábytek a bytové doplňky - trend sezóny 2013

Handmade nábytek a bytové doplňky - trend sezóny 2013

8. března 2013 v 00.00 , Bytové doplňky , Byty , Koupelny , Kuchyně , Nábytek , Stoly a stolky

Sponzorované odkazy:

Svět handmade výrobků zaznamenává velký boom. Nejprve jsme si oblíbili šperky, módní doplňky a oblečení a současné trendy bydlení 2013 už si také pohrávají s myšlenkou DIY pro domácnost.

DIY – neboli do it yourselve – nabízí kreativní a často velmi levné oživení běžného nábytku i bytových dekorací. Vyrobit lze v podstatě téměř vše a nemusíte být ani profesionálové v oboru. Stačí jen dobrý nápad, troška zručnosti a nový prvek domácnosti je na světě. Důležité je sjednotit celkový design, jelikož by při nepromyšleném umístění handmade nábytku či doplňku mohlo dojít spíše k narušení harmonie domácnosti.

Navíc na internetu se v současné době nachází mnoho nápadů i s podrobným popisem, jak daný předmět vyrobit. Možná budete překvapeni z využití starých věcí, které jste už plánovali vyhodit do kontejneru. Tak na příklad využití starých kufrů, truhel či lodních kufrů, je momentálně trendy a navíc i praktické. Používají se do obývacích pokojů jako stolky k sedačkám a vypadají opravdu perfektně.

Z menších kufrů si zas snadno vyrobíte noční stolek k posteli. Využití zrcadla a rámu je už jen perličkou na závěr.

Handmade prvky v koupelně

Pro inspiraci do prostorů koupelny jsem vyprala dřevěnou poličku na všechny „nezbytnosti,“ které v koupelně často zabírají dost místa, ale zároveň je chceme mít po ruce.

Není lustr jako lustr

Říkáte si, že handmade osvětlení se hodí pouze pro profesionální domácí kutili? Kdepak, zvládne jej i žena. Stačí nám jedna dřevěná deska, velké sklenice s víky a kvalitní lepidlo. Pochopitelně upotřebíme i šikovného muže, který by osvětlení připevnil na strop či jiné předem určené místo.

Tento princip se využívá i v kuchyních na kořenky, kdy se na desku pevně nalepí víčka a k nim se snadno později uchytí samotná sklenice.

Palety a handmade nábytek

Myslím, že asi nešel přehlédnout trend palet ve výrobě nábytku. Je to snadná cesta jak si vyrobit gauč, postel a dokonce je využijeme i v koupelně. Co vy na to?

Handmade nábytek a doplňky oživí každý byt i velký dům. Není třeba zaplavit svůj příbytek nesmyslnými handmade výrobky, ale na druhou stranu ho některým z nich můžeme příjemně obohatit.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS