14/2
Posuvné dveře na stěnu

Posuvné dveře na stěnu

14. února 2013 v 00.00 , Design , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Posuvné dveře jsou praktickým a také velmi častým řešením do menších prostorů, ale také jsou skvělým designovým doplňkem do bytů či domů. Nejen že skvěle šetří místo, ale také není problém s otevřenými dveřmi, které se mohou plést. A odkud tento skvělý nápad dveří přišel? Z Japonska. Na druhé straně polokoule jsou chytří a ani jiné dveře skoro vůbec neinstalují. Dají se instalovat nejen do bytů či domů, ale také do kanceláří a obchodů.

I když tento dveřní systém nebývá zrovna levný, patří do střední cennové kategorie. Podle typu a designu můžete za tento systém utratit okolo deseti tisíc korun.

Výhody posuvných dveří

Jak už tedy bylo výše řečeno, výhodou posuvných dveří na stěnách je především to, že ať už jsou otevřené nebo zavřené, tak vám nepřekáží v poyhbu po bytě či kanceláři. Mají velké využití nejen ve stísněných prostorech, ale také v rozlehlých halách. Jistým přínosem je určitě také jejich bezbariérový přístup a možnost umístit tyto dveře například ke schodům.

Kategorie posuvných dveří

Posuvné dveře se nabízejí ve dvouch kategoriích, a to buď na stěnu nebo do pouzdra. V případě posuvných dveřích na stěnu nejsou potřeba žádné větší speciální stavební úpravy. Tyto dveře jsou zavěšeny na kolejnici, která jsou přidělána právě na onu stěnu a jsou překryta garnýží, která koresponduje s dekorem dveří.

Pokud se instalují posuvné dveře do pouzdra, tak jeho velkým záporem je potřeba větších stavebních úprav – do zdi je totoiž potřeba instalovat tzv. stavební pouzdro, do kterého jsou potom dveře zasazeny. Narozdíl ale od dveří na stěnu, vzniká u tohoto systému mnohem více prostoru.

Design posuvných dveří

Z hlediska designu posuvných dveří můžete vybírat z nejrůznějších dekorů, typ skel nebo rozměrů, ale i jiných dalších parametrů. To už ale záleží na jednotlivých výrobcích a zprostředkovatelích těchto služeb.

Zdroj: http://www.e-domov.cz/, http://www.sapeli.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS