29/1
Bydlíme podle pravidel Feng Shui

Bydlíme podle pravidel Feng Shui

29. ledna 2013 v 00.00 , Byty , Domy , Krby , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Domov je prostředím, kde většina z nás tráví sice menší, ale důležitější část našeho dne. Domov je místem relaxace, místem, kde odpočíváme po náročném dni. Proto bychom měli každému centimetru věnovat maximální pozornost. Je pravdou, že někteří preferují minimalismus a jiní se zase vyžívají v neutuchajícím kýči. Žádná z variant není pochopitelně špatná, ale můžeme nahlédnout do pravidel, která mají svůj smysl. Podívejme se společně na nejdůležitější prvky v domácnosti zařízené ve stylu Feng Shui.

Někteří si pod tímto pojmem představí holé zdi, velké prázdné prostory a japonské dekorační prvky. To není hledisko úplně nejlepší. I Feng Shui může mít mnoho podob a je jen na nás, jaká z nich nám vyhovuje.

Klíčové prvky stylu Feng Shui

Feng Shui má obecně vzato přinést do našich životů harmonii a zbavit nás negativní energie. Okolí na nás silně působí, ač si to ani neuvědomujeme, a je velmi důležité jaké předměty nás obklopují.

V domácnosti Feng Shui by měl vždy panovat pořádek a čistota. Čas od času se nezapomeňme zbavit věcí, které nepotřebujeme. Některé z nich k nám mohou vysílat negativní energii, neboť jsou spojeny s konkrétním okamžikem, událostí či osobou.

Barvy hrají ve Feng Shui velký význam. Mezi nejoblíbenější patří klasická černá a bílá, zvolit lze také červenou či zlatou. Osvětlení by nemělo být ostré, spíše tlumené, ale během dne by mělo okny proudit přirozené denní světlo.

Jistě znáte pravidlo, že pokoje by podle Feng Shui neměly být přeplněny nábytkem. Nyní se podívejme na postavení konkrétních kusů nábytku v pokoji. V žádné domácnosti dle Feng Shui nesmí chybět krk (ideálně umístěný do rohu. Sedačka by měla být vždy čelem ke dveřím. Postel v ložnici by měla jít v linii se dveřmi. Vyvarujte se v ložnici zrcadel a prázdných polic s několika knížkami naproti posteli. Obecně otevřené knihovny nemají dobrou energii. Feng Shui využívá police vždy zaplněné knihami od jednoho okraje po druhý.

Pokud se rozhodnete zařídit bydlení Feng Shui, ale nejste si jisti, jak na to, poraďte se s odborníkem.

Zdroj: Thinkstock

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS