13/12
Rodinné domky – vybíráme dům a vybavení

Rodinné domky – vybíráme dům a vybavení

13. prosince 2012 v 15.15 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Obývací pokoje , Svítidla

Moderní rodinné domy by měly splňovat vyšší nároky na úspory energie a zároveň nabídnout komfortní a pohodlné bydlení. Pokud máte zájem, vybrat si vysněný dům a rádi byste se seznámili s komplexní dokumentací projektu rodinného domu, zkuste např. PROmiprojekt- projekty rodinných domů, který se zabývá především projekční činností ve stavebnictví.

Projekt domu

PROmiprojekt vám nabízí poradenství při výběru domu, návrhu na umístění domu na stavební pozemek, osazení domu, výběr materiálu, vybavení domu apod. Vybrat si můžete nejen náročnou stavbu domu, ale také obyčejný menší rodinný dům pro začínající rodiny. Dostupné je celkem sedm typových řad domů (Grande, Prima, Laguna, Linear, Pohoda, Standard a Trend). Je hodně důležité, aby byl dům postaven v souladu se současnou legislativou a stavebními normami.
Vybírejte z katalogového řešení nebo si nechte naprojektovat vlastní dům podle příslušných požadavků.

Venkovní žaluzie

Když už budete mít dům postavený, zaměřte se např. na žaluzie. Existují nejen interiérové žaluzie, na které jsme zvyklí, ale také exteriérové žaluzie, které se v poslední době stávají stále více oblíbené. Exteriérové neboli venkovní žaluzie jsou vysoce moderní. Zabezpečí vám plynulou regulaci světla a hluku. Venkovní žaluzie mají dlouhou životnost, takže se nemusíte bát investovat nějakou tu korunu. Dají se ovládat manuálně – kličkou nebo motorem (zmačknutím nebo dálkovým ovládáním).

Tapety na stěnu

Vybrali jste si místnost, kterou chcete tapetovat a nevíte si rady, jakou tapetu na stěnu zvolit? Na trhu naleznete obrovské množství tapet na stěnu, které se liší nejen vzorem a povrchem, ale zejména materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Takové tapety do koupelny nebo do kuchyně musí být vyrobeny z odolného materiálu. Např. do kuchyně nebo koupelny se doporučuje použít vinylovou tapetu nebo vliesovou tapetu (vliesová tepata je vhodná pouze do míst, ve kterých není příliš velký výskyt vodních par a vody). Do obývacího pokoje, kde trávíme nejvíce času a také sem usazujeme návštěvu, zvolíme papírové, vliesové nebo vinylové tapety. Obyčejné barvy na zeď nedokáží takové kouzlo jako tapety. Vybrat si můžete z celé řady barev, designů, struktur, vzorů …

LED osvětlení

Určitě jste již slyšeli o tzv. LED žárovkách a osvělení. LED žárovky jsou na začátku svého vývoje, ale určitě mi dáte za pravdu, že už teď je z čeho vybírat. LED žárovky vydrží svítit až o 50 % více než obyčejné žárovky a cca o 25 % déle než halogenové žárovky. Další výhodou LED žárovek je to, že nevydávají žádné teplo a mají čisté a příjemné světlo. Snadná instalace a možnost vybírat z různých barev, to jsou LED žárovky. Životnost světelného zdroje závisí na počtu cyklů zapnutí a vypnutí

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS