14/12
Záclony do obýváku: vyberete si i vy

Záclony do obýváku: vyberete si i vy

14. prosince 2012 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil

Sponzorované odkazy:

Předvánoční čas se téměř vždy nese v duchu velkého úklidu a vánočních příprav. Někteří přestaví nábytek jedné strany na druhou, druzí se věnují vánoční dekoraci. Většina z nás neopomíná proměnit ani záclony a závěsy. V tomto článku se zaměříme na záclony do obýváku.

Moderní doba sice dává přednost závěsům a jiným ozdobným látkám, ale klasické záclony jen tak z našich domácností nevymizí. Již jsou pryč časy záclon, které měly jednotný ráz. Ovšem šikovné ruce českých žen stále vytváří paličkované záclony. Ty se využívají zejména pro dekoraci rekreačních zařízení jako jsou na příklad chaty. Jedinečný umělecký požitek z ruční tvorby nabízí nejeden skanzen. Dnešní domácnost se ale k paličkovaným záclonám staví spíše zády. V nabídce je mnoho typů záclon, rozličných vzorů a rozměrů.

Pokud vybíráte záclony pro obývací pokoj, měli byste se poohlížet po takových kouscích, které podpoří jednotný ráz pokoje nebo se stanou dominantním prvkem. Nevíte si rady s rozměry? Tomu je snadná pomoc. Sežeňte si šikovnou švadlenku a nechejte si záclony ušít na míru. Dobře promyslete délku a celkový styl. Chcete –li řasenou záclonu s mnoha volánky, bude nezbytné pořídit větší množství látky.

http://www.rozhlas.cz/…h--1147441je možno zakoupit i v barevném provedení nebo s různými motivy. Mezi často používaný materiál pro výrobu záclon bývá polyester. Pro oživení obývacího pokoje, vsaďte na kombinaci jednoduché (bílé) záclony s výrazným závěsem. Závěs je vhodné sladit do barvy obývacího pokoje.

Při výběru záclon do obývacího pokoje se zaměřte na výběr vzoru, barvy, materiálu, vhodné velikosti a nezapomeňte také zohlednit náročnost údržby. Již výše jsme také uvedli důležitou roli celkového souladu s designem obývacího pokoje. Na trhu je také možné sehnat ryze české produkty. Vánoce jsou za dveřmi tak hurá do předvánoční obnovy našich příbytků!

Zdroj: www.i-domacky.cz , thinkstock

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS