18/11
Je libo rolety, žaluzie či posuvné stěny?

Je libo rolety, žaluzie či posuvné stěny?

18. listopadu 2012 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Byty , Design , Domy , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň

Luxusní a prostorný byt plný světla a tepla je snem každého z nás, avšak někdy se může sluneční svit nebo temná tma stát poměrně nepříjemným společníkem. Nenechte se omezovat a pořiďte si stylový bytový doplněk, který nejedné místnosti dodá šmrnc.

S klasickými žaluziemi jste se jistě všichni setkali ve školících zařízeních, na úřadech, v nemocnici či u kadeřnice. Populární jsou především pro svou praktičnost a rychlou manipulaci, jejich minus ovšem spočívá v estetické stránce, která nepatří k nejsilnějším. Udělejte tedy menší kompromis a raději vsaďte na modernější vertikální žaluzie. Na výběr máte z několika atraktivních druhů v kombinaci se zajímavými barvami, které osvěží každý interiér. Žaluzie jsou vyrobeny ze světla nepronikavých a především nehořlavých materiálů, které jsou snadno omyvatelné a manipulovatelné. A kam vertikální žaluzie umístit? Díky své jednoduchosti a eleganci se hodí do jakékoliv místnosti od ložnice, přes společenskou halu až po jídelnu.

Stále větší oblibě se těší také látkové rolety, jež nejsou o nic méně praktické, než zmiňované žaluzie. Jejich ohromná výhoda spočívá v kombinaci velice příjemné ceny a originálního designu, který vás nepřestane bavit. Pro milovníky hesla ,,v jednoduchosti je krása“, jsou k dispozici jednoduché, lehké materiály světlých barev bez jakéhokoliv vzoru. Pakliže si potrpíte spíše na jedinečné kreace a unikátní barevné kombinace, můžete si vybrat z nekonečné škály plné nápaditosti. Látkové rolety seženete ve čtyřech provedeních ovládání a to klasické klikové, řetízkové, pružinové a pro ty nejpohodlnější také motorové. Jedním stisknutím tlačítka si vytvoříte stín či dostatek světla.

Toužíte po něčem jednoduchém, co ovšem působí jako luxusní a ústřední prvek místnosti? Pak se poohlédněte po japonských posuvných stěnách, které vás okouzlí na první pohled. Panely jsou vyrobeny ze stejného typu látky jako rolety, čili jsou stejně tak praktické a snadné na manipulaci, která spočívá v systému drážek. Ty lze vzájemně kombinovat a vrstvit tak, aby došlo k zastínění větších ploch či vytvoření dokonalého bytového doplňku. S případným hlukem si starosti dělat rozhodně nemusíte, neboť drážkový systém je velmi tichý a nenápadný.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS