28/9
Polička na kořenky – chytře a efektně využít prostor!

Polička na kořenky – chytře a efektně využít prostor!

28. září 2012 v 00.00 , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Myslíte si, že polička na kořenky je zbytečný prvek, nad kterým bychom neměli příliš přemýšlet? Možná se zdá být na první pohled opravdu nedůležitá, ale po delším zamyšlení můžeme přijít na to, že taková polička nám ušetří místo i čas.

Dnes se prodává koření v sáčcích, v samostatných nádobách i v podobě bylinek v květináči. Je jen na nás, jaké koření si vybereme. Tak či tak jej musíme v kuchyni někam umístit. Zejména pokud vaříme častěji, měli bychom zvolit místo, které je v bezprostřední blízkosti plochy, kde pokrm připravujeme. Tou je bez pochyb kuchyňská deska a sporák.

Někteří z nás si vystačí se solí a pepřem. V tomto případě je vhodné zakoupit speciální mlýnky na toto koření, které zajistí čerstvou a aromatickou chuť. Umístit je můžeme volně na kuchyňskou desku, a nebo do speciální nádoby. Na jednom místě tak můžeme nalézt základní ochucovadla – sůl, pepř, olej a vinný ocet. Nádobu lze opět volně položit na kuchyňskou desku či závěsnou lištu.

Závěsná lišta je vůbec užitečným pomocníkem v kuchyni. Snadno na ni zavěsíme nezbytné kuchyňské potřeby. Speciálně** Ikea** nabízí rozmanitý sortiment tohoto typu. K liště zde koupíme držák na kuchyňské papírové utěrky, odkapávač na nádobí, drátěné košíky, do nichž lze umístit naprosto cokoli (třeba i kořenky) a také speciální držáky na kořenky.

Závěsná lišta šetří náš čas, neboť díky ní máme vše jak se říká „po ruce.“ Navíc snadno otřeme kuchyňskou desku, bez odklízení předmětů z plochy.

Nejen takováto lišta je řešením. Na trhu jsou ještě klasické poličky na kořenky. Nejčastěji jsou k dostání dřevěné, ale pro moderní kuchyně se dají sehnat i v úpravě vysokého pravého lesku nebo z nerezové oceli.

Polička na kořenky je praktický pomocník, který v naší kuchyni zašetří místo i čas.

Zdroj: www.ikea.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS