19/9
Speciální koše na tříděný odpad

Speciální koše na tříděný odpad

19. září 2012 v 00.00 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Jedním základním pomocníkem v domácnosti je odpadkový koš. Možná se to zdá na první pohled trochu bláznivé, ale kam bychom vyhodili smetí, slupky od brambor nebo jiný každodenní odpad. A co teprve sklenice od potravin, plastové lahve a papíry? Takové rozmanité množství odpadků nás přímo navádí k tématu třídění odpadků.

Jeden odpadkový koš – méně starostí?

Ač je třídění odpadu již běžnou záležitostí, stále někteří lidé používají pouze jeden odpadkový koš. Když opomeneme dopad na životní prostředí, můžeme namítnout, že takový odpadkový koš se mnohem rychleji naplní a je nezbytné jej o to častěji vynášet. Lahve a jiné předměty navíc snadno protrhnou pytel na odpadky a způsobí nelibý zápach.

Co je nejdůležitější? Proč třídit odpad? Většina odpadu se dá pomocí recyklace opět použít. Vznikají tak nové materiály, které jinak musí zastoupit jiné přírodní zdroje. A tak mohou vznikat nové krabice, získat lze mnohem čistější ovzduší a zamezit velkoplošnému mýcení lesů.

Odpadkové koše na tříděný odpad

Vraťme se zpět k odpadkovým košům. Pro účely třídění odpadu dnes totiž zakoupíme speciální odpadkové koše, které splňují i designové požadavky. Jeden koš tak splňuje funkci dvou nebo dokonce tří. K dostání jsou na příklad odpadkové koše na tříděný odpad z broušené nerez oceli nebo plastové odpadkové koše.

Dokonce lze pořídit i vestavěný odpadkový koš.

Koše mají prostor uzpůsobený dvěma nebo třem košům. Ty jsou odlišeny nejčastěji pomocí barev. Moderní zpracování zaručuje vysokou kvalitu a letitou odolnost. Vybrat lze i různý objem odpadkových košů, proto je zajisté využijí i větší firmy do svých kanceláří, majitelé restaurací, obchodní centra i další.

Odpadky nadále snadně roztřídíte do barevně odlišených kontejnerů a proces recyklace je pro vás završen. O další postup se postarají specializované fir­my.

Zdroj: www.kvalitnikose.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS