17/9
Uspořte na topení jako nikdy předtím!

Uspořte na topení jako nikdy předtím!

17. září 2012 v 14.15 , Byty , Design , Domy , Koupelny , Krby , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň

Bydlení není jenom o luxusně zařízené multifunkční kuchyni, přepychovém obývacím pokoji a útulné ložnici. Je samozřejmostí, že po těchto vymoženostech toužíme a pokud nám finance nebrání, také si je pořídíme, ale abychom se ve svém království cítili maximálně příjemně, uvolněně a jak se říká ,,jako doma“, měly bychom také myslet na jisté pohodlí, které jde ruku v ruce s designem. Řeč je o energiích, které jsou sice pro většinu z nás samozřejmostí, ale je dobré vědět, že v této oblasti můžete chtít nadstandard a přitom ušetřit ročně tisíce korun, za které si pak dopřejete romantickou dovolenou. Nespokojte se s průměrem, když můžete mít podstatně víc.

Stejně tak, jako lze během sprchování ušetřit na regulaci vody, lze výrazně méně protopit. Spousta rodin platí neuvěřitelné sumy za chod domácnosti a za cílem šetření se například omezují v jídle a nebo si nedopřeji kulturní návštěvy, přitom stačí tak málo. Možná roky žijete v domnění, že nejlepší variantou vytápění domu jsou kamna, ale není tomu tak. Přímotopy mají tepelnou spotřebu energie nižší až o 50 procent než klasická kamna, na která jste zvyklá. Klasické přímotopy se vyznačují velice nízkou hmotností a jsou vyrobeny ze slabého plechu, který neobsahuje hliníkové jádro, jež by se přehřívalo. Laicky řečeno, jsou absolutně bezpečné, bez jakéhokoliv rizika vyhoření. Další ohromnou výhodou přímotopů je fakt, že mají regulaci teplot v jednotlivých místnostech v ohledu na tom, zda v pokoji právě jste, či nikoli. Jakmile se v blízkosti nenacházíte, teplota se automaticky zmenší, čímž se šetří značné množství energie. Tuto funkci kamna rozhodně nemají. V dnešní době je úspora peněz na prvním místě, proč byste tedy zbytečně plýtvaly?

Dalším typem, jak naspořit nemalou sumu peněz, je elektrické topení vyznačující se až neuvěřitelnou životností. Vydrží vám po několik generací, aniž by se stala závadná. S elektrickým topením ušetříte až 30 procent energie a taktéž si pomocí ovladače můžete regulovat teplotu dle svého uvážení. Teploty lze regulovat také pomocí počítače nebo mobilního telefonu. Jakmile tedy víte, že se blížíte k domu, který bude v mrazivé zimě pravděpodobně studený, jednoduše termostat zapnete, nastavíte požadovanou teplotu a pak už jen přijedete do krásně vyhřátého domu. No uznejte sami, jestli toto není vrchol luxusu? Topná tělesa jsou zkrátka tou nejlepší úsporou energie, jakou si jen můžete přát.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS