5/9
Active Oxygen pro ještě delší čerstvost a minimální plýtvání potravinami

Active Oxygen pro ještě delší čerstvost a minimální plýtvání potravinami

5. září 2012 v 00.00, Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Hotpoint představuje inovativní technologii Active Oxygen v nových chladničkách řady Evolution. Ta napodobuje způsob, jakým příroda vytváří čerstvý vzduch, a uvolňuje do vnitřního prostoru chladničky aktivní tříatomové molekuly kyslíku (ozón O3). Vnitřní atmosféra chladničky je vyčištěná, šíření bakterií a mikroorganismů je sníženo až o 90 %, vznik nepříjemných pachů je omezen až o 70 %. Technologie Active Oxygen i bez přidané spotřeby energie přispívá k prodloužení trvanlivosti potravin a zachování jejich kvality. I více než po jednom týdnu můžete mít potraviny čerstvé jako v den nákupu.

Bio potraviny jsou trendem současnosti. Rozšiřuje se jejich nabídka nejen na farmářských trzích, ale také v běžných samoobsluhách, a za tyto potraviny jsme ochotní zaplatit nemalé sumy. Avšak zatímco se stále více zaměřujeme na kvalitu potravin (původ, metody pěstování, způsob přepravy nebo samotné vlastnosti), jejich následnému uchovávání takovou pozornost nevěnujeme. Jakmile si koupíme kvalitní produkt, nepřemýšlíme nad tím, jak jej správně skladovat, abychom jej udrželi co nejdéle čerstvý, a po krátké době jej vyhazujeme. To způsobuje obrovské plýtvání jídlem. Každý rok je jen v Evropě vyhozeno 89 milionů tun potravin, to je zhruba 179 kg na osobu. Proto je velmi důležité nákupy naplánovat a pečlivěji přemýšlet, jak potraviny správně skladovat.

Proč právě aktivní kyslík?

Technologie Active Oxygen využívá ozón, tříatomovou molekulu kyslíku O3 běžně přítomnou v přírodě, která ve správném množství přirozeně přispívá k čistotě vody a vzduchu. Nežádoucí bakterie a mikroorganismy obsahují všechny potraviny zcela přirozeně. Důležité je zastavit jejich šíření. Bakteriologické testy společnosti Sereco Biotest ukázaly, že aktivní kyslík snižuje šíření bakterií v chladničkách až o 90 % a výskyt nežádoucích pachů až o 70 %. To znamená, že čerstvost a kvalita potravin (včetně chutě, vůně, tvaru a nutričních vlastností) jsou zachovány po delší dobu.

Active Oxygen pro ještě delší čerstvost a minimální plýtvání potravinami (http://www.homemag.cz)

Co přináší Active Oxygen:

  • zpomaluje proces zrání ovoce a zeleniny a zabraňuje šíření bakterií v masu, rybách a mléčných výrobcích
  • barva a vzhled čerstvých potravin zůstávají nezměněné až 9 dní
  • ovoce a zelenina se nescvrkávají – jejich chuť, vůně a konzistence jsou zachovány
  • maso, ryby a mléčné výrobky jsou i více než po jednom týdnu čerstvé jako v den nákupu

Jak Active Oxygen v chladničkách funguje?

Technologie Active Oxygen napodobuje způsob, jakým je v přírodě vytvářen čerstvý vzduch, a to sérií drobných elektrických výbojů, které spouští chemickou reakci mezi třemi atomy kyslíku a vytváří molekuly ozónu. Proto je i v chladničce jemně cítit vůně, s jakou se setkáváme po bouřce.

Použití technologie Active Oxygen je uživatelsky velmi jednoduché: dle potřeby je možno ji zapnout a vypnout tlačítkem na displeji nebo na ovládacím panelu chladničky. Částice aktivního kyslíku se uvolňují automaticky v následujících intervalech: při zapnutém módu každé 4 minuty, při vypnutém módu každých 26 minut. Chladnička si sama určí, kolik aktivního kyslíku je potřeba. Active Oxygen nespotřebovává žádnou přidanou energii a je zcela bezúdržbový.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS