20/8
Stojan na noty

Stojan na noty

20. srpna 2012 v 00.00 , Hobby markety

Sponzorované odkazy:

Mohlo by se zdát, že koupit stojan na noty není složitou záležitostí. Pro „lajka“ vypadají v podstatě všechny stejně a ve výběru se může pěkně zamotat. Co vše je potřeba u stojanu na noty znát a jak správně vybrat?

Nejprve si musíme stanovit kritéria – tedy za jakým účelem stojan na noty pořizujeme a komu je určen. Jiný bude využívat hráč filharmonie a jiný začínající žák základní umělecké školy. Notový stojan je velice důležitou pomůckou pro začínající i pokročilé hudebníky. Při koupi nového stojanu je důležité dbát na určitou kvalitu, pokud nechceme mít problémy jako Josef Abrhám ve filmu „Vrchní prchni!“

Na trhu je mnoho druhů stojanů na noty a jsou většinou skládací a celokovové. Pokud chceme koupit našemu potomkovi první stojánek, který bude používat v dětském pokoji při hře na flétnu, tak můžeme zvolit i levnější model, ale vždy je nezbytné dbát na stabilitu a určitou robustnost.

Jaká je cena stojanu na noty?

V případě, kdy se jedná o výše uvedený stojan pro začínajícího žáka, se vejdeme do cenové hladiny 500 Kč. Ve vyšších cenových kategoriích (500 – 1500 Kč) lze zakoupit už velice slušný stojan, na který se můžeme spolehnout i při častém užívání a hrubějším zacházení na koncertech.

V divadlech a v orchestrech se velmi často používá takzvaný divadelní stojan, který je velmi robustní konstrukce a má velkou plochu na noty, která je vyrobena z plného nebo děrovaného plechu. Takový stojan není pro běžného uživatele potřeba.

Stojan na noty by měl být z kvalitního materiálu a jeho konstrukce by měla být stabilní. Při koupi zvažujeme, komu je stojan určen a jak bude dále využíván. Kontrolujeme také možnost nastavitelné výšky a případně dbáme na námi požadovaný design. Pokud si nejste stále jisti, nechejte si poradit v prodejně pro hudební nástroje od profesionála.

Zdroj: www.groovemusic.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS