30/7
Kuchyň na míru už není zbytečným luxusem

Kuchyň na míru už není zbytečným luxusem

30. července 2012 v 23.00 , Kuchyně

Kuchyň je dnes stále důležitější součástí bydlení. Už to není jen funkční prostor pro přípravu jídla, ale bývá často prostorově spojena s obytnou částí domu či bytu. Přestala být malou úzkou místností sloužící pouze k vaření, ale stala se i jídelnou či místem pro setkávání s návštěvami. Určitě je důležité věnovat pořízení kuchyně či její přestavbě velkou pozornost a zajistit si maximum vstupních informací potřebných pro rozhodnutí, jak k její realizaci přistoupit.

Šetřit při stavbě kuchyně se nemusí vyplatit

Stále je řada možností, jak si z typových modulů a jednotlivých součástí kuchyně vybrat a poskládat hotovou linku a dovybavit si ji spotřebiči, nicméně toto řešení nemusí být vyhovující ani rozměrově ani designem. Často bývá kompromisem a s jeho nedokonalostí se pak setkáváme dnes a denně a jsme nuceni ji tolerovat. Zkusme si připustit, že i perfekcionalismus má v některých situacích své opodstatnění a dopřejme si ho. V případě kuchyně určitě nebudeme litovat vynaložených prostředků, které nás to bude stát.

Moderní kuchyň je nenápadnou a funkční součástí obytného prostoru

Kuchyně na míru se dá vymyslet naprosto ideálně, tzn. maximálně ergonomicky, jak jen prostor dovolí. Na míru lze vyrobit nejen skříňky na nádobí a vestavěné skříně pro uložení potravin, ale i korpusy pro osazení zabudovaných, předem vybraných spotřebičů. Lednice, digestoř nad varnou deskou i myčka nádobí poté splynou s jednotnou linií kuchyňské linky a z obýváku se nemusíte „kochat“ pohledem na nerezová dvířka obrovské lednice nebo komínovou digestoř. Minimalistický trend dnešní doby preferuje nenápadnost, praktičnost a účelnost. Kuchyň na míru lze také vybavit funkčními detaily, které zpříjemní její užívání, jako je sprcha k vodovodní baterii, drtič odpadů, systém pro tříděný odpad, samodorážecí pojezdy u šuplíků, ergonomické úchytky a držáky a v neposlední řadě vnitřní úložné systémy pro nádobí, příbory i potraviny. Uspořit finance pak můžeme vhodným výběrem funkčních spotřebičů například nákupem přes internet, kde lze stejné výrobky pořídit bez marže kamenných elektroprodejen.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS