13/8
Stojací lampa jako oblouk

Stojací lampa jako oblouk

13. srpna 2012 v 00.00 , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Osvětlení našich domáctností je jedním ze základních pilířů bydlení. Bez světla dnes v podstatě nedokážeme reálně fungovat, protože jej často potřebujeme i za všedního dne. Využíváme především závěsná světla, zabudovaná světla a lampy.

Právě lampy jsou perfektním designovým doplňkem, který může oživit náš obývací pokoj, ložnici i kuchyni. Volba lampy, případně lampiček, není tak snadná jak se na první pohled zdá. Do každého interiéru se hodí jiný typ lampy. Zohlednit je třeba i fakt, kolik potřebujeme, aby nám lampa poskytla osvětlení. Neméně důležité je výše uvedené designové zpracování, kdy se v mnoha případech jedná zejména o volbu stínidla.

Obloukové lampy ano!

Velmi zajímavé jsou především obloukové lampy. Zdají se být monstrózní a proto se často domníváme, že se hodí pouze do větších interiérů. Ovšem oblouková lampa v podstatě místo naopak ušetří. Navíc může nahradit závěsné světlo, záleží jen na délce oblouku. K dostání jsou zcela nenápadné obloukové lampy, se středně velkým stánidlem v prostém futuristickém designu. Stejně tak nalezeneme do detailu designově propracované kousky, které se stávají dominantou pokoje.

Tak či tak nelze popřít, že je lampa jako oblouk velmi zajímavým prvkem interiéru. Nemusí se jednat o moderní loftový byt prostého vybavení, aby taková lampa vynikla. Snadno se dá umístit do pestrého a barvitě zařízeného pokoje.

Na co si dát při koupi obloukové lampy pozor? Důležité je umístění vypínače a intenzita světla. Oba tyto faktory by se později mohly stát důvodem, proč bychom se obloukové lampy chěli zbavit. Pochopitelně je i třeba vybírat tak, aby se nám lampa do interiéru hodila. Než se nadšeně rozběhneme do obchodu, měli bychom promyslet, kam lampu umístíme. Podle toho volíme její styl, intenzitu osvětlení a případně také materiál.

Obloukové lampy v jednoduchém designu a za příznivou cenu koupíme na příklad na www.ikea.cz .

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS