29/5
Stavba domu nikdy nebyla jednodušší!

Stavba domu nikdy nebyla jednodušší!

29. května 2012 v 06.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domácí spotřebiče , Domy , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Obývací pokoje , Svítidla

Bydlíte roky v panelovém době a už vás pomalu ale jistě přestává bavit okolní ruch, skřípající výtah, hádky sousedů a mnoho dalších aspektů, jenž narušují váš život? Pokud jste u všech zmiňovaných bodů odpověděli ano, nastala ta správná chvíle popřemýšlet o budoucím kroku v podobě vlastního stavení, které vás všech rušivých elementů nadobro zbaví. Možná jste v tento okamžik propadly depresím a naděje na lepší zítřky odkládáte do nedohledna, neboť nemáte dostatek financí na stavbu rodinného domku. Neházejte flintu do žita, v dnešní době výhodných splátkových kalendářů a hypoték je stavění jedna báseň.

Prvním krokem je samozřejmě volba lokality, která je jedním z nejtěžších úkolů vůbec. Potrpíte-li si spíše na klid a zvuk projíždějících automobilů vám není příliš blízký, zvolte zónu na okraji města, kde se setkáte s nejednou vilovou čtvrtí. V takové oblasti si snadno najdete nové přátele a vaše děti kamarády na hraní. Po večerech se můžete procházet v ničím nerušeném okolí a nebo uspořádat ,,grilovačku“ na zahradě. Ne každý člověk vyrostl s citem pro krajinu a zeleň. Pokud vám více vyhovuje ruch velkoměsta a restaurační zařízení na každém rohu, i pro vás se samozřejmě najde vhodné místo, kde vybudovat zázemí pro vás a vaše ratolesti. Váháte-li jestli bydlet v centru kvůli stálému hluku, avšak na periferii by vám scházela pravidelná hromadná doprava, udělejte kompromis a najděte si klidnou čtvrť takřka v centru města. Jakmile si koupíte pozemek, jeřáby mohou začít se základy.

Jakmile je hrubá stavba na světě, začněte se pomalu poohlížet po katalozích s nejnutnějším vybavením jako jsou plastová okna Trnava či dveře. Dbejte na to, aby produkty skvěle izolovaly a byly odolné vůči vnějším vlivům a rozmarům počasí. Po dokončení všech detailů stavby přichází na řadu zařizování interiéru, které nejvíce ovlivní vaše bydlení. Prostornou kuchyň si vybavte prvotřídními spotřebiči, jenž vaří téměř za vás, v obývacím pokoji nesmí chybět LCD televize a ložnice s dětskými pokoji by měly vlastnit ty barvy, které jsou vám nejbližší. Co se vybavení týče, dbejte i na nejdrobnější detaily jako jsou například úložné prostory, do kterých se vejde teplé zimní oblečení, vybavení na dovolenou a dokonce trekingová obuv. Monstrózní neforemné skříně akorát zabírají potřebný prostor a působí nevkusně. Ke každému domu také samozřejmě náleží zahrada. Ať už se rozhodnete pro menší, vkusnější posezení a decentní venkovní osvětlení či upřednostňujete lesopark, vše dělejte s láskou a fantazií.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS