2/4
Obalový materiál nejen ke stěhování

Obalový materiál nejen ke stěhování

2. dubna 2012 v 10.00 , Bytové doplňky , Domácí spotřebiče , Nábytek , Nádobí , Sklo , Stoly a stolky

Čeká vás náročné stěhování? Balíte vaše věci do krabic, tašek a obáváte se, že se během stěhování poškodí nebo snad úplně zničí? Přemýšleli jste nad správnou obalovou technikou? Obyčejné krabice nestačí, pojďme se společně seznámit s vhodnými balícími papíry nejen ke stěhování. Správné zabalení všech stěhovaných předmětů je jedním z hlavních bodů, na které byste se měli zaměřit. Případné poškození nábytku nebo skleněných a křehkých předmětů může být nevratné.

autor: Mattastic!autor: Mattastic!

Obyčejné a speciální balící papíry

V první řadě se seznámíme s balícím papírem. Dozvíte se, že balící papír není pouze obyčejný papír, ale že se dá na našem trhu sehnat i speciální balící papír, který vydrží uskladnit výrobky i po několik let bez jakékoliv újmy.
Balící papír v rolích nebo v arších je asi tím nejlevnějším řešením ochrany zboží. Používá se nejen na obalení nábytku, obrazů apod., ale také na vyplnění např. skleniček, váz a jiných dutých prostor. Pokud se chystáte balit opravdu křehké zboží, vyzkoušejte speciální antikorozní papír Abrigo. Je vhodný nejen pro extra křehké výrobky, ale také má skvělé vlastnosti během dlouholetého skladování ve vlhkém prostředí.
Pokud se chystáte balit drobnosti, je nejbezpečnější balit do krabic, které můžete v případě vycpat i balícím papírem, popř. můžete jednotlivé předměty zabalit do bublinkové fólie.

Fólie – stretch fólie

Pokud obyčejný papír nestačí, vyzkoušejte balící fólii. Můžete si vybrat z celé řady fólií – stretch fólie pro ruční balení, stretch fólie pro strojní balení a nebo balící fólie PE v rolích. Jedná se o moderní univerzální obalový materiál, který umožňuje rychle a kvalitně zabalit různé druhy zboží. Do fólie snadno zabalíte i vybavení domácnosti nepravidelného tvaru, tím mám na mysli nejen tašky a kufry, ale také např. polštáře a peřiny, které navíc díky stretch utažení zmenší svůj objem a budou se lépe skladovat a převážet. Fólie jsou navinuté na kartonových rolích, takže je můžete použita i s pomocí odvíječe fólií.
Pokud stěhujete nábytek, který má police, vitríny, šuplíky nebo jiné volně položené police, je lepší tyto police odmontovat a zabalit zvlášť právě do fixační fólie. Pokud stěhujete i koberce, můžete je také obalit do fixační fólie.

Bublinková fólie

Bublinková fólie je vhodná při balení křehkých a citlivých výrobků. Dokonale fixuje zboží v různých přepravních obalech. Nábytek se v bublinkové obálce nepoškrábe a nikterak ho neztíží na váze. Fólie je lehká, má dobrou izolaci a odolává vlhkosti.
Skleněné police a zrcadla je vhodné zabalit do bublinkové fólie a pro co nejdokonalejší ochranu hran nábytku použijte kartonové rohy, aby nedošlo k jejich rozbití.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS