2/4
Jídelní talíře - jak si správně vybrat

Jídelní talíře - jak si správně vybrat

2. dubna 2012 v 10.45 , Kuchyně

Nádobí, příbory a jiné kuchyňské vymoženosti patří k nepostradatelnému vybavení každého bytu, bez kterého se zkrátka neobejdete. Pokud si nepotrpíte na nezdravé řetězce fast foodu a nechcete zbytečně utrácet těžce vydělané peníze v předražených restauracích, pořiďte si kvalitní kuchařskou knihu a inspirujte se recepty našich maminek, ke kterým budete kromě nezbytných surovin a šikovných ručiček potřebovat také prvotřídní nádobí.

Doba se již radikálně posunula kupředu a kromě praktičnosti a funkčnosti domácích spotřebičů a kuchyňských doplňků se obchodní trh zaměřuje také na originální design, kvalitní materiál a v neposlední řadě barevné kombinace, jenž rozzáří každou tabuli. Jestli jste až doposud žili v domnění, že existují pouze dva druhy talířů a to mělké a hluboké, je třeba vaši neznalost obohatit o nové poznatky. Samozřejmostí zůstává, že zmiňované typy talířů nesmí v žádné kuchyňské lince chybět, avšak nebojte se podlehnout trendům posledních let, které se již preferují i v restauračních či hotelových zařízeních a pořiďte si oválné talíře, které lze využít prakticky pro každý hlavní chod. Klasice v podobě bílé barvy už odzvonilo a vy si tak můžete vybrat z nepřeberného množství barevných motivů, abstraktních prvků a geometrických obrazců. Veliké oblibě se nyní těší kulaté talíře v bílém provedené, ozvláštněné o barevné okraje.

Nemusíte být doslova gurmáni, abyste svou kuchyň doplnili o nezbytné desertní talíře, díky kterým jakýkoliv zákusek pozvednete na vyšší ,,level“. Vaše pohoštění bude působit naprosto dokonalým dojmem, pokud tento druh nádobí barevně i tvarově sladíte s talíři ostatními. Žhavým trendem se stalo nádobí v červené barvě klasických oválných tvarů.

Pro úplnost a prakticky profesionalitu na vaší tabuli si nezapomeňte obstarat speciální pizza talíře, jenž budou jakousi třešničkou na dortu. Produkt se vyznačuje vysokou kvalitou keramického materiálu a zakoupit je taktéž můžete v několika zajímavých a neotřelých barevných provedeních, které dodají jídelnímu stolu styl a šmrnc.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS