2/3
Podložky pod myš

Podložky pod myš

2. března 2012 v 00.00 , Bytové doplňky

Sponzorované odkazy:

Podložka pod myš patří ke standardnímu vybavení počítače, měla by být nezbytnou součástí především počítačových myší s kuličkou. V tomto případě plní funkci vyrovnání povrchu, jež usnadňuje pohyb snímání.

Technika jde však velmi rychle dopředu, kuličkové myši jsou již zastaralé, jejich místo nahrazují myši optickými a laserové, které se s nevyrovnaností povrchu vypořádají bravurně.

Podložky pod myš jsou víceméně pořizovány za účelem zdravotním (s područkou/ge­lovým polštářkem), designovým, pro potřeny grafiky nebo počítačových her. Přednost získávají podložky multifunkčního charakteru, které mohou nabídnout více doplňkových funkcí.

Materiál, tvar, design

Tvarové, materiálové i designové provedení nezná hranic. Na trhu se objevují podložky pod myš klasického, abstraktního i nevšedního provedení. Podložky pod myš mají zpravidla z každé strany jiný povrch – vrchní strana je věnována estetice, spodní strana praktičnosti – k přilnutí k danému povrchu.

Podložky zdravotního charakteru

Oblíbené jsou podložky ergonomicky tvarované, s gelovým polštářkem, který eliminuje tzv. syndrom karpálního tunelu. Tento syndrom postihuje především ty, kteří pracují s myší dlouhodobě, bez přestávek, několik hodin denně.

K přednostem patří především ergonomické tvarování podložky, která ulevuje zápěstí a zabraňuje jeho nepřirozenému vychýlení. Používáním této podložky zmírňujeme možnost zdravotních problémů, kterými jsou např. tenisový loket, artróza zápěstních kůstek, zánět šlach, vychýlení zápěstí nebo křivice zápěstních kostí.

Originál filmových hvězd

K žádaným podložkám pod myš patří vlastnoruční návrh filmových i pěveckých hvězd. Jedná se o podložky pod myš, které si zpěváci či herci sami navrhli a podepsali.

Sexy podložky

Originálním dárkem pro muže je podložka se 3D motivem vnadných žen. Dle vědeckého zkoumání bylo zjištěno, že tento design působí na muže velmi pozitivně, co se pracovní výkonnosti a kreativity týče. Podložky jsou vyráběny z velmi příjemného materiálu, jež tvoří polyuretanová pěna v kombinaci s antialergení vrstvou.

Designové podložky

Originální, vtipné a především zajímavé podložky pod myš jsou často pořizovány z hlediska estetického nebo jako dárky. Zdárným příkladem je esteticky ztvárněná podložka s příhodným pojmenováním pan Kravata, jež pochází z dílny designové společnosti Spinning Hat.

K dalším, originálně a vtipně pojatým, patří podložka na myš v podobě placatého (zřejmě přejetého) zvířátka.

zdroj: http://www.giftzone.cz/…oney/d-71011
http://www.originalnidarky.cz/…ozka-pod-mys
http://www.kvalitnidekorace.cz/…pod-mys.html

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS