23/2
Tlakový hrnec Tefal, Tescoma nebo Fagor?

Tlakový hrnec Tefal, Tescoma nebo Fagor?

23. února 2012 v 00.00 , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Tlakové hrnce nebývají standardním kuchyňským vybavením každé domácnosti, ovšem je nutno zdůraznit, že představují zdravý a především rychlý způsob vaření. Příprava pokrmů v tlakovém hrnci je velmi šetrná, čímž si potraviny uchovávají prospěšné látky.

Přednosti tlakových hrnců

K největším přednostem tlakových hrnců patří především krátká doba přípravy, která se zkrátí až o 70 % oproti vaření v běžném hrnci. S tím souvisí i úspora energie, čím kratší dobu budeme vařit, tím více ušetříme.

Potraviny si zachovávají všechny významné látky, jsou plné šťávy a chuťově čerstvější. Tlakové hrnce ocení i příznivci zdravého životního stylu a zdravé stravy – pokrmy vařením neztrácejí vitamíny ani minerální látky, zachovávají si svoji „čerstvou“ chuť, jsou šťavnaté a plné látek prospěšných pro lidský organismus.

Nyní si porovnejme jednotlivé značky, které jsou běžně k dispozici na našem trhu. Konkrétně se zaměříme na tlakové hrnce Tefal (prodejny Praha), Tescoma a Fagor (prodejny Fagor).

Tlakové hrnce Tefal

Tlakové hrnce jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli s třívrstvým sendvičovým dnem, které zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla. Možnost nastavení dvou úrovní vaření, a to při nízkém nebo naopak vysokém tlaku. Výrobky jsou vybaveny až sedmi pojistkami, zaručující maximální bezpečnost použití. Tlakové hrnce Tefal lze využívat pro všechny typy vařičů, a to včetně indukce.

Tlakové hrnce Tescoma

Tlakové hrnce jsou rozděleny do různých kategorií, podle vybavenosti, parametrů a ovladatelnosti. Tlakové hrnce ve vyšší řade jsou vybaveny bajonetovým uzávěrem, což usnadňuje manipulaci používání. K dalším přednostem patří tzv. „bio vaření“, díky čemuž lze regulovat tlak uvnitř hrnce, v závislosti na vařeném pokrmu. Tlakové hrnce Tescoma jsou vhodné na všechny druhy sporáků, včetně indukce.

Tlakové hrnce Fagor

Kolekce tlakových hrnců Fagor disponuje zesíleným sendvičovým dnem, jež zaručuje rovnoměrné rozložení tepla. Patentní technologie Plaksteel zaručuje výborný rozvod tepla. K přednostem patří i poloha pracovního ventilu, který slouží pro vypouštění páry, umožňuje snadnou údržbu a jednoduchou manipulaci.

zdroj: http://www.tefal.cz http://eshop.tescoma.cz http://www.e-fagor.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS