12/1
Atypické police

Atypické police

12. ledna 2012 v 00.00 , Bytové doplňky , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Nedílnou součástí našich interiérů jsou i police a poličky, jež v prostoru zastávají funkci především praktickou. S interiérovým designem se však vzhled polic mění doslova ze dne na den – klasický nástěnný regál vystřídalo atypické pojetí.

Police v moderním pojetí

Přítomnost polic a poliček by měla do interiéru vnést především určité zútulnění, plnohodnotně ozvláštnit prostor a nabídnout svým majitelům maximální komfortní užití. Naštěstí jsou dávno pryč doby, kdy pojem police byl spojen s obyčejnou, nástěnnou deskou, která byla zavěšena na zdi. Moderní pojem** police** dnes naštěstí vypovídá o mnohých přidaných hodnotách, kterými jsou např. designová velkolepost či solitérní dominance.

Atypická police by měla vykazovat především určité prvky originálního a tvůrčího zpracování, měla by být výjimečná, tvarově odlišná. Použití atypických polic by však mělo být všestranné, měly by sloužit pro odkládání nejrůznějších předmětů a vždy působit přirozeně. Z toho důvodu je nutné výběr atypických polic dobře zvážit, neboť ne vždy se jejich styl snoubí se stylem interiéru.

Různé styly, různé druhy

Police atypického provedení by měly být z hlediska praktického velmi přínosné pro interiér a jejich majitele. Police nemusejí být nutně nástěnného provedení, k trendy druhům patří police stojací, které umístíme volně do prostoru nebo ke zdi. Aktuálním trendem jsou police modulární, které lze libovolně sestavit dle potřeby či vkusu. A právě pojem modularita a minimalismus jsou prvky, které by měly atypické police obsahovat.

Volně stojací police jsou oblíbené především v prostorných interiérech, kde vynikne jejich kouzlo. Otevřené police dokáží plnit několik rolí: mohou být využity jako dělící stěna, solitérní dominanta, úložný prostor i designový doplněk.

Materiálové provedení polic je rozmanité – police se vyrábějí ze všech dostupných materiálů. Atypické materiálové provedení může znamenat kombinace několika různých materiálů nebo police se zabudovanými světly vytvářející úžasné efekty.

zdroj: http://www.vecidobytu.cz foto zdroj: thinkstock

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS