4/1
Barevné obklady – fialové, růžové či žluté?

Barevné obklady – fialové, růžové či žluté?

4. ledna 2012 v 00.00 , Koupelny

Sponzorované odkazy:

Módní trendy, v oblasti interiérového designu, přejí výrazným a odvážným barvám či barevným kombinacím. Obklady v barvě fialové, růžové či žluté nejsou žádnou výjimkou, ba naopak doménou exkluzivního stylu.

Obklady v barvách nepříliš standardních

Barva fialová, růžová nebo žlutá jsou barvami oblíbenými, ovšem pro použití obkladu stěn méně využívanými. Výrobci obkladů nabízejí široké spektrum barevných odstínů a kombinací, jež umožňují integraci nepříliš standardních barev do každého interiéru.

Obklady fialové

Fialové obklady jsou v poslední době velmi žádané, stylově působí především temně fialová barva v kombinaci s bílými akcenty. Zde je však nutno podotknout, že tmavě provedené obklady by měly být velkoformátového provedení – to je nejen populární, ale také opticky dokonalé.

Tmavě fialové obklady si žádají hodně světla a prostoru, jsou tedy vhodné pouze do větších koupelen či interiérů. Naopak menším prostorám sluší pastelové odstíny fialové nebo abstraktně ztvárněné obklady.

Obklady růžové

Růžové obklady jsou velmi populární – nabízejí se ve všech možných odstínech a stylových provedeních. Růžové obklady jsou zpravidla strukturovaného povrchu, graficky pojatého ztvárnění (abstraktní nebo geometrické prvky, popř. květinky) nebo v mozaikové podobě.

Mozaikové obklady v podání růžové kombinace působí velmi elegantně a trendy. K přednostem patří především možnost využití ve všech rozměrově plošných interiérech.

Obklady žluté

Žluté obklady mají připomínat slunce, a to téměř doslova, jelikož dokáží rozsvítit prostor a zaplnit ho pozitivní energií. Žlutý prostor v nás vyvolává pocit tepla, slunečnosti, veselosti, působí uklidňujícím dojmem a sympatičností. Navzdory všem pozitivním charakteristikám se žluté obklady objevují v interiérech tuze málo.

Žluté obklady je nutno kombinovat s další barvou, vhodná je bílá a naopak se nedoporučuje barva černá, která v kombinaci se žlutou působí nebezpečně. Prostory s převahou žluté barvy jsou jednoznačně nepřehlédnutelné, působí dominantně a při nesprávné barevné kombinaci a výběru ostatních předmětů, mohou působit komicky.

http://www.keramika.lt

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS