29/10
Titanové nože s ostrostí břitvy

Titanové nože s ostrostí břitvy

29. října 2011 v 00.00 , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Po dlouhé době se na trhu konečně objevily nože, které nabízejí vysokou kvalitu a maximální funkčnost.

Nože z titanu jsou revolučním výrobkem, jenž vyniká nad svými konkurenty dvěma podstatnými vlastnostmi, kterými jsou vysoká odolnost proti zlomení a ostrost břitvy. K dalším přednostem patří vysoká pružnost čepele, která je flexibilní se sklonem držení a krájení, přizpůsobí se povrchu a řez je přesný.

Překvapit nás také může lehkost titanových nožů, díky níž se s nožem lépe manipuluje a snadněji krájí. To, co však z titanových nožů činí unikát, je extrémní ostrost s dlouhodobou životností čepele.

Čepel nožů je vyrobena z vysoce kvalitní oceli, která se potahuje titanovou vrstvou. Rukojeť u většiny titanových nožů bývá vyrobena z kvalitního polypropylenu, opatřeného anti- bakteriální a anti-alergení ochranou. Vrstva titanu zabraňuje lepení potravin na nůž/čepel nože a ovoce či zelenina po rozříznutí nezhnědne. Nakrájené potraviny zůstávají i déle čerstvější, jelikož potraviny při krájení titanovým nožem okamžitě neoxidují.

Titanové nože nekorodují, jsou vysoce odolné proti skvrnám.

Využití titanových nožů

Titanové nože naleznou uplatnění nejen v soukromých domácnostech, ale také gastronomických provozovnách. V každodenní praxi se osvědčily především pro svoje výjimečné vlastnosti. U kuchařů gastronomických provozoven jsou nože z titanu oblíbené také zejména pro přesnost a snadnost řezu, který umožňuje nakrájet potraviny na velmi tenoučké plátky, a to i v případě měkkých sýrů.

Ostrost čepele je dlouhotrvající, tedy bez nutnosti pravidelného broušení (ostrost vydrží i několik let, a to i při každodenním používáním). Předností je samozřejmě i jejich velmi snadná až téměř nulová údržba. Titanové nože stačí omýt pod vlažnou vodou nebo vložit do myčky na nádobí. Případné zaschlé zbytky pokrmů, usazené na čepeli titanové nože, se velmi snadno omyjí, popř. stačí setřít utěrkou (z povrchu titanové vrstvy doslova sklouznou).

zdroj: http://www.noto.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS